OSHEE propozon ndryshimin e çmimit të energjisë elektrike për furrat që prodhojnë bukë e pastiçeri.

Propozimi është bërë për 3 fasha, për furrat e bukës mbetet 7.6 lekë kilovati që është aktualisht.

Ndërsa do rritet me 9.5 lekë kilovati për furrat e bukës që janë dhe pastiçeri dhe 12 lekë kilovati për furrat e bukës që kanë pastiçeri e kafe

Propozimi u bë në tryezën e diskutimit me përfaqësues të Shoqatës së Bukës, Pastiçerive dhe Brumërave ku ishte e pranishme, Zëvendëskryeministrja, qe eshte gjithashtu edhe Ministe e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku.

Kohët e fundit, Shqipëria është përballur me një sfidë të rëndësishme që është përhapur në sektorë të ndryshëm të ekonomisë së saj – kostoja në rritje e energjisë elektrike. Kjo rritje e çmimeve ka prekur veçanërisht bizneset e vogla, ku nuk bëjnë përjashtim edhe furrat e bukës. Si një element kryesor i jetës së përditshme shqiptare, furrat e bukës po përballen me ndikimin e këtyre rritjeve në funksionimin dhe qëndrueshmërinë e tyre.

Për furrat e bukës, të cilat mbështeten shumë te energjia elektrike për pjekje dhe ftohje, kjo është përkthyer në rritje të kostove operacionale.

Furrat e bukes në Shqipëri janë gurët e themelit të komuniteteve lokale, duke ofruar bukë dhe pasta të përditshme për banorët. Megjithatë, rritja e kostove të energjisë elektrike i ka vënë shumë prej këtyre ndërmarrjeve në një pozitë të pasigurt. Me më shumë se dyfishimin e faturave të energjisë, tendosja financiare është e dukshme. Situata përkeqësohet nga fakti se pagat e Shqipërisë mbeten ndër më të ulëtat në Evropë dhe një e treta e popullsisë rrezikon të bjerë nën kufirin e varfërisë.

By Editor