Sot, përdoruesit e WhatsApp në mbarë botën e gjetën veten të paaftë për të dërguar ose marrë mesazhe pasi shërbimi popullor i mesazheve pësoi një ndërprerje të konsiderueshme. Ndërprerja filloi rreth orës 14:00. ET dhe mijëra njerëz të prekur, me raporte për probleme të lidhjes që derdhen nga disa vende.

Problemi dukej se buronte nga një problem me protokollet e lidhjes së aplikacionit, duke e lënë aplikacionin të mbërthyer në “connecting” për shumë përdorues. Ndërsa disa ishin në gjendje të dërgonin mesazhe, këto nuk u dorëzuan, duke treguar një avari në funksionalitetin bazë të mesazheve të shërbimit.

Meta, kompania mëmë e WhatsApp, e pranoi problemin përmes kanaleve të tyre zyrtare, duke i siguruar përdoruesit se ekipi i tyre po punonte me zell për të rivendosur shërbimin sa më shpejt që të ishte e mundur. Kjo ndërprerje përkoi gjithashtu me çështje të ngjashme të raportuara në platforma të tjera në pronësi të Meta, duke përfshirë Facebook dhe Instagram, duke sugjeruar një ndërprerje më të gjerë brenda grupit të shërbimeve të Meta.

Që nga përditësimet e fundit, mbetet e paqartë se kur do të rikthehet funksionaliteti i plotë. Megjithatë, incidentet e kaluara sugjerojnë se shërbimi ka të ngjarë të funksionojë së shpejti pasi kompania ka një historik të zgjidhjes së shpejtë të çështjeve të tilla.

Ky incident nxjerr në pah dobësitë në botën tonë gjithnjë e më të lidhur, ku një pikë e vetme dështimi mund të prishë komunikimin për miliona. Ai gjithashtu nënvizon rëndësinë e të pasurit plane emergjence, të tilla si metodat alternative të komunikimit, për të siguruar lidhje të vazhdueshme gjatë ngjarjeve të tilla të papritura.

Për ata që janë prekur nga ndërprerja e WhatsApp, rekomandohet që të vëzhgojnë përditësimet zyrtare nga Meta dhe mediat teknologjike për informacionet më të fundit mbi përparimin e restaurimit të shërbimit.

Foto nga Google Images

By Editor