Mira Konçi është këngëtare e njohur. Talenti i Mira Konçit u zbulua në fundin e viteve ’80 nga kantautori Gjergj Leka. U organizua një koncert recital për prezantimin e saj në publik dhe u transmetua nga Radio Televizioni Shqiptar. Një mega-koncert, një mega-prezantim

Mira sillte një fryme të re në muzikën e atyre viteve që qante për ndryshim. Pas këtij prezantimi, Mira Konçi u bë protagoniste absolute e festivaleve të viteve në vazhdim.

Në Dhjetor 1994, Mira Konçi merr pjesë në Festivali i 33-të në RTSH me këngën “Te Sotmen Jeto”.

Jeta udhe qe ne dot se kuptojme
Sa dhe fundi i saj s’dime ku mbaron
Here na duket autostrade
Here ajo shfaqet si rrugice e shkrete
Nga dhimbja e djeshme jo nuk hidherohem
Dhe nuk kam, jo, nostalgji
Per cfare kaloi ne jeten time
Gezimit qe shkoi nuk i gezohem
se iken ne harrese
t’kthehet jo nuk pres
Mos u genje
Nga e djeshmja qe shkoi
Ajo nuk vjen
Dhe po erdhi , largoje
Te sotmen shijo,
Te ardhmen kerko,
Te sotmen jeto.

By Editor