Në një ngjarje të jashtëzakonshme në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, një 26-vjeçare nga Podujeva ka sjellë në jetë katërnjakë. Kjo dukuri e rrallë ka sjellë gëzim dhe befasi për komunitetin vendas.

Nëna, emri i së cilës është fshehur për privatësi, iu nënshtrua një ndërhyrjeje kirurgjikale për të sjellë në jetë tre djemtë dhe një vajzë. Ekipi mjekësor në spital ka raportuar se si nëna ashtu edhe të porsalindurit janë në gjendje të mirë shëndetësore pas lindjes.

Lindja e katërnjakëve është një ngjarje e jashtëzakonshme, me gjasat për të konceptuar natyrshëm katërnjakë janë rreth 1 në 700,000. Fakti që kjo nënë ka lindur katër foshnja të shëndetshme është një dëshmi e përparimeve në kujdesin mjekësor dhe përkushtimit të profesionistëve të kujdesit shëndetësor të përfshirë.

Familja, tani dukshëm më e madhe, padyshim që do të përballet me sfida dhe gëzime të reja ndërsa përshtatet me jetën me katër anëtarë të rinj. Komuniteti dhe organizatat lokale tashmë kanë filluar të mbledhin mbështetjen për familjen, duke njohur nevojën për ndihmë në kujdesin e katërnjakëve.

Me përhapjen e lajmit, dashamirës nga mbarë vendi dhe më gjerë po dërgojnë urimet dhe ofertat e tyre të mbështetjes për familjen e kësaj lindjeje të jashtëzakonshme. Ardhja e katërnjakëve është një kujtim i ngrohtë i mrekullive të jetës dhe forcës së qëndrueshmërisë njerëzore.

By Editor