Në një ngjarje të trishtë dhe të rëndë, Alma Arrazi, 39-vjeçare, u vetëflijua në lumin e Bunës së Shkodrës, duke mbytur veten dhe tre fëmijët e saj të mitur. Kjo ngjarje ka tronditur shumë njerëz dhe ka lënë pas një gjurmë të thellë të hidhërimi.

Alma Arrazi u varros në Durrës, pranë së ëmës së saj. Familja e saj ka dhënë lamtumirën e fundit, dhe babai, motra dhe vëllai ishin aty për ta përcjellë në banesën e fundit. Ajo do të qëndrojë pranë nënës së saj, ku do të pushojë përjetësisht.

Këtë të mërkurë zhvillohet ceremonia mortore për 2 fëmijët e tjerë të familjes Arrazi, të mbytur në Shkodër. Bëhet fjalë për vajzen 8-vjeçe dhe djalin 3-vjeç. Ata do të prehen në varrezat e qyteti t të Shkodrës.

Ndërkohë, mësohet se Erdgys Arrazit, bashkëshortit të Almës, i është dhënë leje nga Drejtoria e Burgjeve që të marrë pjesë në varrimin e 2 fëmijëve të tij. Ai ndodhet në paraburgim nën akuzën për ‘shkaktim të vetëvrasjes’, teksa një ditë më parë ndaj tij u zhvillua seanca gjyqësore në gjykatën e Shkodrës.

Gjatë seancës, shtetasi Erdgys Arrazi nuk ka mundur të flasë për shkak të gjendjes emocionale dhe është shprehur se do të flasë në një moment të dytë.

Kjo ngjarje ka shkaktuar trishtim të thellë në komunitetin lokal dhe ka nxitur diskutime rreth shëndetit mendor dhe ndihmës së nevojshme për ata që vuajnë nga depresioni dhe stresi.

Familja dhe miqtë e Almës janë të tronditur nga kjo humbje e madhe, dhe kujtojnë me dashuri dhe respekt një grua të fortë dhe një nënë të përkushtuar. Tragjedia e saj na bën të reflektojmë mbi rëndësinë e kujdesit dhe përkrahjes ndaj atyre që mund të vuajnë në heshtje.

Kujdesuni për njëri-tjetrin dhe kërkoni ndihmë kur është e nevojshme. Nuk jemi vetëm në këtë botë, dhe ndihma dhe dashuria e miqve dhe familjes mund të ndihmojnë në kohë të vështira. 😢

By Editor