Në mbrëmjen e datës 7 Maj, Michiganin Perëndimor u godit nga një seri tornadosh që shkaktuan dëme të mëdha. Dy tornado prekën tokën në zonën e Portage, duke lënë pas dëme të konsiderueshme në ndërtesa rezidenciale dhe komerciale. Zyrtarët thanë se stuhitë e mëdha rrëzuan pemë në shumë rrugë të qytetit.

Një tornado e madhe u konfirmua mbi Portage, në jug të Kalamazoo. Shërbimi Kombëtar i Motit e përshkroi tornadon si shumë të rrezikshme, duke lëvizur në lindje me 35 milje në orë, duke sjellë dëme të konsiderueshme në shtëpi, biznese dhe automjete dhe mundësinë e shkatërrimit të plotë të zonës.

Guvernatorja e Michiganit, Gretchen Whitmer, shpalli gjendje të jashtëzakonshme për jugperëndimin e Michiganit pas tornadove. Rajoni i Midland pa gjithsej shtatë tornado, të paktën katër prej të cilave besohet se ishin në jugperëndimin e Michiganit dhe dy nga këto katër besohet se prekën Portagen.

Sipas raporteve të fundit, nuk ka pasur humbje jete si rezultat i tornadove. Të gjithë punonjësit e një objekti të FedEx në Portage ku ishte qendra e tornados janë mire dhe nuk ka pasur lëndime serioze. Edhe në Sherwood Township, u konfirmua se nuk ka pasur lëndime serioze. Megjithatë, ka pasur raporte për dëme të konsiderueshme në ndërtesa dhe rrugë, si dhe lëndime të lehta në një park me shtëpi mobile dhe në rezidenca të afërta në Kalamazoo.

Ndërsa situata vazhdon të zhvillohet, autoritetet dhe shërbimet e emergjencës janë në terren për të vlerësuar dëmet dhe për të ndihmuar ata që janë prekur. Është e rëndësishme të mbetemi të informuar dhe të ndjekim udhëzimet e zyrtarëve lokalë për sigurinë dhe ndihmën.

Zemrat tona janë me të gjithë ata që janë prekur nga kjo fatkeqësi natyrore. Ndërsa përpjekjet e ndihmes se shpejte dhe rimëkëmbjes vazhdojnë, ne jemi të bashkuar në solidaritet dhe mbështetje për komunitetin e goditur.

By Editor