Në botën e muzikës, rrallëherë ndodh që një këngë që prek zemrat e shumë njerëzve të mos arrijë të bëjë përshtypjen e duhur në skenat ndërkombëtare. Kështu ndodhi me këngëtaren shqiptare Besa Kokëdhima dhe këngën e saj “Titan”, e cila, pavarësisht nga pritshmëritë e larta dhe një performancë mbresëlënëse, nuk arriti të sigurojë një vend në finalen e Eurovision Song Contest 2024.

Besa, e cila përfaqësoi Shqipërinë në Malmö, solli në skenë një baladë të fuqishme me një mesazh të qartë rreth forcës, guximit dhe rezistencës përballë sfidave. Kënga “Titan”, e cila u përshkrua si një baladë “me shumë kontrast”, u kompozua nga vetë Besa së bashku me Kledi Bahitin dhe Fabrice Grandjean, kurse teksti u shkrua nga Gia Koka.

Pavarësisht nga një pritje e ngrohtë nga publiku dhe një video muzikore që tërhoqi vëmendjen e mijëra njerëzve në internet, “Titan” nuk arriti të marrë votat e mjaftueshme për të kaluar në fazën finale të konkursit. Ky rezultat mund të ketë qenë një zhgënjim për fansat dhe ekipin e Besës, por gjithashtu tregon se konkurrenca në Eurovision është e ashpër dhe jo gjithmonë e parashikueshme.

Megjithatë, Besa dhe kënga e saj “Titan” kanë lënë një gjurmë në zemrat e atyre që vlerësojnë muzikën me pasion dhe ndjenjë. Në fund të ditës, Eurovision është vetëm një platformë dhe suksesi i një artisti nuk matet vetëm me rezultatet e një natë konkurrimi. Besa Kokëdhima, me zërin e saj të fuqishëm dhe prezencën karizmatike, ka të gjitha gjasat të vazhdojë të frymëzojë dhe të prekë audiencën e saj, si në Shqipëri ashtu edhe përtej kufijve.

Ndërsa “Titan” mund të mos ketë arritur në finalen e Eurovision, ajo do të mbetet një këngë që simbolizon forcat titanike që çdo artist duhet të mobilizojë për të ndjekur ëndrrat e tyre, pavarësisht sfidave. Besa dhe “Titan” janë një dëshmi e bukur e asaj që muzika mund të bëjë: të lidhë njerëzit, të nxisë emocione dhe të frymëzojë shpirtra të guximshëm.

Foto marre nga Google Images

By Editor