Camp Dearborn, një destinacion i njohur për pushime dhe argëtim në Milford Township, Michigan, u mbyll pasi ekipet e shpëtimit gjetën trupin e një adoleshenti 17-vjeçar që u mbyt në liqenin e kampit. Ngjarja e hidhur ndodhi të hënën, më 17 qershor 2024, duke lënë një komunitet në zi dhe duke ngritur pyetje të rëndësishme mbi sigurinë në ujë.

Viktima, një djalë nga Hamtramck, ishte në Camp Dearborn për një ditë argëtimi kur tragjedia ndodhi. Sipas raporteve të zyrtarëve të Oakland County, mbytja u raportua pasditen e të hënës dhe trupi i adoleshentit u gjet rreth orës 5 të pasdites. Policia beson se mbytja ishte aksidentale dhe një hetim është në vazhdim për të zbuluar detajet e plotë të ngjarjes.

Pas kësaj ngjarjeje të trishtë, Camp Dearborn ka marrë masa të menjëhershme për të adresuar sigurinë e vizitorëve:

– Mbyllja e Përkohshme:

Kampi dhe plazhi publik janë mbyllur për vizitorët derisa të përfundojnë hetimet dhe të bëhen vlerësimet e duhura të sigurisë.

– Rishikimi i Protokolleve të Sigurisë:

Menaxhmenti i kampit është duke rishikuar protokollet e sigurisë në ujë për të siguruar që incidente të tilla të mos përsëriten.

– Trajnime për Shpëtim në Ujë:

Stafi i kampit do të marrë trajnime të shtuara për shpëtim në ujë dhe menaxhim të emergjencave.

– Ndërgjegjësimi i Publikut:

Kampi po planifikon të nisë fushata ndërgjegjësimi për sigurinë në ujë dhe rëndësinë e mbikëqyrjes së fëmijëve dhe adoleshentëve kur janë afër ose brenda ujit.

Komuniteti eshte tronditur nga humbja e këtij të riu dhe shprehin ngushëllimet e tyre më të thella për familjen e viktimës. Ky incident është një kujtesë e dhimbshme për të gjithë ne për të qenë të kujdesshëm dhe për të marrë masa paraprake kur jemi pranë ujit.

Foto nga Google Images

By Editor