Në një ngjarje që shokoi vizitorët dhe dëshmitarët, një atraksion në Oaks Amusement Park në Portland, Oregon, la 28 njerëz të varur përmbys për rreth 30 minuta. Incidenti, i cili ndodhi më 14 qershor, solli në vëmendje sfidat e sigurisë në parqet argëtuese dhe rëndësinë e përgjigjes së shpejtë të emergjencave.

Rreth orës 2:55 pasdite, vizitorët që ishin ne ndjekje te adrenalines u gjetën në një pozicion të frikshëm kur atraksioni AtmosFEAR ndaloi në ajër në një pozicion 360 gradësh, duke lënë 28 njerëz të pezulluar në mes të ajrit. Personeli i parkut menjëherë kontaktoi përgjigjësit e emergjencës 911, dhe përgjigjësit e parë mbërritën në vendngjarje rreth orës 3:20 pasdite.

Falë veprimeve të shpejta dhe të koordinuara, ekipet e emergjencës arritën të ulnin atraksionin dhe të nxirrnin të gjithë pasagjerët në siguri brenda minutave. Një person me një gjendje mjekësore ekzistuese u transportua në një spital lokal për vlerësim të mëtejshëm.

Ky incident solli në dritë nevojën për rishikim të protokolleve të sigurisë dhe trajnimeve të emergjencës për të siguruar që të gjithë vizitorët e parqeve argëtuese të jenë të mbrojtur. Për më tepër, ai tregon se si trajnimi dhe përgatitja mund të bëjnë ndryshimin në menaxhimin e situatave të papritura dhe potencialisht të rrezikshme.

Ndërsa hetimet vazhdojnë për të zbuluar shkakun e ndaljes së papritur të atraksionit, Oaks Amusement Park ka mbyllur atraksionin AtmosFEAR deri në njoftimin e mëtejshëm dhe ka ofruar rimbursime ose mundësi për të riplanifikuar vizitat për ata që vizita e tyre u prek nga ky incident.

Ky incident është një kujtesë e fortë për të gjithë operatorët e parqeve argëtuese për të vazhduar të punojnë pa pushim për të siguruar që argëtimi dhe emocionet të mos kthehen kurrë në një përvojë të frikshme për vizitorët.

Foto nga Google Images

By Editor