Bazel, Zvicër – Një ngjarje e rëndë ka tronditur komunitetin e qytetit të Bazelit, ku një fëmijë i ri, vetëm 11 vjeç, ka humbur jetën në mënyrë tragjike. Ngjarja e hidhur ndodhi të enjten e kaluar, rreth orës 12:00, në kryqëzimin e rrugëve Elsässerstrasse dhe Hüningerstrasse, ku një kamion goditi fëmijën teksa ai po kalonte rrugën në zonën e këmbësorëve.

Fëmija, i cili ishte shqiptar nga Maqedonia e Veriut dhe nxënës në klasën e katërt, pësoi lëndime fatale dhe ndërroi jetë në vendngjarje. Sipas raporteve të policisë lokale, fëmija po kalonte rrugën Hüningerstrasse në zonën e këmbësorëve kur u godit dhe u shtyp nga kamioni. Hetimet për shkaqet e aksidentit janë ende në vazhdim, ndërsa rrugët Elsässerstrasse dhe Hüningerstrasse mbetën të mbyllura për trafikun motorik dhe tramvajet për disa orë pas ngjarjes.

Elior, kishte ditën e tij të fundit në klasën e 4-të. E motra e ka parë ngjarjen dhe ka vrapuar drejt nënës për t’i treguar se Eliori është nën kamion.“Hera e fundit që pashë Elior ishte të enjten në mbrëmje”, kujton babai i tij. Të nesërmen në mëngjes djali i tij ishte ende në gjumë kur shkoi në punë si mirëmbajtës. E ëma e pa 11-vjeçarin, duke shkuar në shkollë atë mëngjes, shkruan gazeta zvcierane.“Ishte dita e fundit e shkollës si nxënës i klasës së 4-të”, thotë Ardiani. “Është e tmerrshme ajo që ndodhi më pas.” Motra e Eliorit, 8 vjeç, shkon në të njëjtën shkollë me vëllain e saj. Pak para mesditës ajo ecën më pak se 20 metra pas Elior, i cili thuhet se kishte një skuter me vete, duke shkuar në shtëpi për drekë”. Motra e Eliorit dhe fëmijët e tjerë fillojnë të bërtasin në rrugë. Aq e zhurmshme, saqë ka tronditur edhe nënën e 11-vjeçares në banesë. “Dola menjëherë jashtë,” thotë ajo. “Vajza ime na bërtiti e shokuar se Elior ishte përplasur nga një kamion.”“Fatmirësisht, vajzën tonë e mbajti një nxënës tjetër në anën tjetër të rrugës. Përndryshe ajo do të kishte vrapuar nëpër rrugë”, thotë ai.Babai i djalit thotë se nuk e dinë kush e ka vrarë djalin e tyre, ndërsa policia po kryen hetime.

Ky incident ka shkaktuar një valë dhimbje dhe solidaritet në komunitetin lokal dhe më gjerë, duke ngritur pyetje të rëndësishme mbi sigurinë rrugore dhe masat që mund të merren për të parandaluar tragjedi të tilla në të ardhmen.

Në këto momente të vështira, mendimet dhe lutjet tona janë me familjen e fëmijës të cilit iu pre një jetë aq e re dhe plot premtim. Komuniteti shqiptar në Zvicër dhe në Maqedoninë e Veriut po bashkohet në zi, ndërsa kërkon përgjigje dhe drejtësi për këtë humbje të papritur.

By Editor