Një ngjarje tragjike ka ndodhur në aeroportin Schiphol të Amsterdamit, ku një person ka humbur jetën pasi u thith nga motori i një avioni. Sipas raporteve, incidenti ka ndodhur ndërsa avioni i kompanisë KLM ishte duke u përgatitur për nisje drejt Danimarkës. Dëshmitarët kanë përshkruar se kanë dëgjuar një zhurmë “të tmerrshme” gjatë ngjarjes.

Hetimet janë ende në vazhdim për të përcaktuar rrethanat e saktë të incidentit, dhe policia ushtarake holandeze ka nisur një hetim zyrtar. KLM ka deklaruar se po kujdeset për pasagjerët dhe punonjësit që ishin dëshmitarë të ngjarjes dhe ka nisur një hetim të brendshëm.

Ky incident i rëndë ka shkaktuar jo vetëm tronditje në komunitetin e aviacionit, por edhe ka ngritur pyetje mbi sigurinë në aeroporte. Ndërsa pritet të zbulohen më shumë detaje, mendimet e të gjithëve janë me familjarët e viktimës dhe ata që u prekën nga kjo ngjarje e hidhur.

By Editor