Disa tornado kanë rënë në Texas ne Jones county pranë si pjesë e një ngjarjeje të rëndë moti. Zyra e Shërbimit Kombëtar të Motit në San Angelo raportoi tornado të shumta të konfirmuara në mbrëmjen e ngjarjes. Nuk ka ende një vlerësim të plotë të dëmeve, por lajmet lokale kanë raportuar për situatën dhe kanë shpërndarë imazhe dhe video nga banorët që tregojnë shtrirjen e shkatërrimit.

30 shtëpi u shkatërruan pasi një kthesë e dhunshme goditi komunitetin e vogël. Hawley është në Teksasin qendror, rreth 150 milje në perëndim të Fort Worth.

Hawley Independent School District (ISD) pati një ditë fleksibël për studentët pas tornados, duke treguar se komuniteti është prekur ndjeshëm, me disa familje që humbën shtëpitë e tyre. Vetë shkolla duket se është kursyer nga dëmtimet e mëdha, megjithëse ka përmbytje të konsiderueshme në terren.

Është gjithmonë e vështirë të shohësh komunitete të kalojnë kohë të tilla sfiduese dhe mendimet e mia janë me të gjithë ata që janë prekur nga kjo fatkeqësi.

By Editor