Një çift i ri u transferua në një shtëpi të re.

Të nesërmen në mëngjes, ndërsa po hanin mëngjes, e reja pa fqinjen e saj duke varur te gjitha rrobat e lara ne lavatrice jashtë.

“Ato rroba nuk jane shumë te pastra; ajo nuk di të lajë siç duhet. Ndoshta i duhet pluhur sapuni më i mirë.”

I shoqi e pa, duke qëndruar i heshtur.

Sa herë që fqinja e saj varte rrobat për t’u tharë, e reja bënte të njëjtat komente.

Një muaj më vonë, gruaja u befasua kur pa një larje të pastër në linjë dhe i tha të shoqit: “Shiko, më në fund mësoi se si të laje rrobat siç duhet. Pyes veten se kush ia mësoi këtë?”

Burri u përgjigj: “Unë u ngrita herët këtë mëngjes dhe pastrova dritaret tona.”

Dhe kështu është me jetën… Ajo që shohim kur shikojmë të tjerët, varet nga qartësia e dritares nga e cila shikojmë.

Pra, mos nxitoni të gjykoni të tjerët, veçanërisht nëse perspektiva juaj e jetës është e turbullt nga zemërimi, xhelozia, negativiteti ose dëshirat e paplotësuara.

“Të gjykosh një person nuk përcakton se kush është ai, por përcakton qarte se kush je ti.”

By Editor