Një seri me stuhi të forta kanë kaluar nëpër rajonin e Detroitit sot, duke shkaktuar rrëzimin e pemëve dhe telave elektrike dhe duke ndezur një zjarr në një stacion gaz.

Detroit, MI – Të Mërkurën pasdite, rajoni i Detroitit u godit nga një seri stuhi të ashpra që sollën jo vetëm shi të rrëmbyeshëm dhe erëra të forta, por edhe dëme të konsiderueshme. Sipas Shërbimit Kombëtar të Motit një linjë e stuhive dhe shtrëngatave kaloi nëpër rajon në orët e pasdites, duke lënë pas një sërë dëmesh.

Një nga incidentet më të rënda u regjistrua në Farmington Hills, ku një stacion gazi pësoi dëme të mëdha nga era e fortë. Kanopaja e stacionit të gazit u shemb dhe ra mbi dy automjete dhe një motoçikletë, duke shkaktuar një zjarr të vogël. Pavarësisht nga rëndësia e incidentit, që ndodhi rreth orës 3:47 pasdite në stacionin e gazit Citgo në rrugët 10 Mile dhe Middlebelt, autoritetet konfirmojnë se nuk ka raporte për lëndime.

Policia dhe zjarrfikësit e Farmington Hills reaguan shpejt për të përgjigjur thirrjes, duke konfirmuar se kanopaja e kolapsuar kishte rënë mbi dy automjete dhe një motoçikletë. Shefi i Policisë, Jeff King, tha se nuk u raportuan lëndime dhe se një zjarr i vogël që shpërtheu nga karburanti në një pompë të dëmtuar u shua shpejt. Një punonjës i stacionit arriti të ndërpresë furnizimin me karburant për pompat e tjera dhe bizneset përreth mbeten të hapura.

Ndërkohë, në Livonia, stuhia rrëzoi disa pemë dhe pjesë të çatisë së strehës kryesore të parkut Rotary, duke detyruar mbylljen e përkohshme të parkut. Shërbimi Kombëtar i Motit kishte paralajmëruar për stuhi të ashpra në qarqet Wayne, Oakland, Macomb dhe St. Clair deri në orën 5:15 pasdite, me erëra që arrinin deri në 50 milje në orë.

Ky incident vë në dukje ndikimin e motit të keq në infrastrukturën dhe sigurinë publike, dhe rëndësinë e përgjigjes së shpejtë të shërbimeve të emergjencës. Ndërsa komuniteti fillon pastrimin dhe riparimin e dëmeve, autoritetet vazhdojnë të monitorojnë situatën dhe të japin rekomandime për sigurinë e qytetarëve.

By Editor