Shqipëria, e vendosur në bregun e Adriatikut, midis Greqisë dhe Malit të Zi, është shfaqur si një destinacion magjepsës për udhëtarët që kërkojnë bukuri natyrore dhe përvoja të pasura kulturore. **CNN Travel** e renditi së fundmi Shqipërinë ndër 10 vendet më të mira për t’u vizituar në 2024 dhe nuk është çudi pse!

Mrekulli Bregdetare

Plazhet e pacenuara të Shqipërisë, shpesh të anashkaluara deri vonë, tani tërheqin vizitorët me ujërat e tyre bruz dhe rërën e artë. Hapja e një aeroporti të ri në Vlorë në vitin 2024 e bën edhe më të lehtë aksesin në këto xhevahire bregdetare. Pavarësisht nëse jeni duke bërë banja dielli, duke notuar ose duke eksploruar limane të fshehura, vija bregdetare e Shqipërisë premton një arratisje të paharrueshme.

Dhermiu 🇦🇱

Thesare Historike

Përtej plazheve, Shqipëria krenohet me një trashëgimi të pasur kulturore. Qytetet si Berati dhe Gjirokastra kanë arkitekturë të ruajtur mirë, duke ndërthurur ndikimet e krishtera dhe myslimane. Shëtisni nëpër rrugët me kalldrëm, admironi kishat antike dhe eksploroni qendrat historike që pëshpëritin tregime të shekujve të kaluar.

Gjirokastra 🇦🇱

Alpet Madheshtore

Parku Kombëtar i Thethit, me peizazhet e tij malore mahnitëse, është një pikë kryesore për entuziastët e natyrës. Ecni nëpër terrene të thyer, zbuloni shtëpi tradicionale prej guri dhe dëshmoni bukurinë e papërpunuar të Alpeve Shqiptare. Këtu, shkretëtira e paprekur takohet me mikpritjen e ngrohtë, duke krijuar një përvojë autentike për udhëtarët e guximshëm.

Thethi 🇦🇱

Joshja e Shqipërisë qëndron në përzierjen e hijeshisë së botës së vjetër dhe mrekullive të paprishura natyrore. Ndërsa më shumë udhëtarë shkojnë përtej shtegut të rrahur, kjo perlë ballkanike pret ata që kërkojnë aventura, kulturë dhe pamje të lë pa frymë. Paketoni valixhet dhe eksploroni Shqipërinë në 2024! 🌟

By Editor