Këngëtarja shqiptare Rovena Dilo, e njohur për muzikën e saj shpirtërore dhe zërin e fuqishëm, ka qenë një munguese e dukshme në emisionet televizive realiste si Big Brother VIP. Pavarësisht se ka marrë ftesa të vazhdueshme për t’iu bashkuar kastit, Dilo ka zgjedhur të ruajë një distancë nga sfera e realitetit televiziv. Ja pse:

Identiteti artistik mbi yjet e realitetit!

Dilo ka shprehur dëshirën e madhe për të mbrojtur emrin dhe reputacionin e saj si artiste. Ajo beson se pjesëmarrja në një reality show mund të errësojë arritjet e saj muzikore dhe ta reduktojë identitetin e saj në atë të një personaliteti të realitetit televiziv. “Unë jam Rovena Dilo dhe nuk dua të bëhem Rovena e Big Brother”, deklaroi ajo, duke theksuar përkushtimin e saj ndaj identitetit të saj artistik mbi joshjen e famës së realitetit televiziv.

Për Dilo, koncepti i shitjes së privatësisë për argëtim nuk është tërheqës. Ajo ka përmendur se edhe për një shumë të konsiderueshme parash, ajo nuk do të rrezikonte privatësinë e saj dhe as do të lejonte që publiku ta shihte në më të keqen e saj. Dilo vlerëson marrëdhënien që ka me audiencën e saj përmes muzikës dhe performancave të saj dhe nuk dëshiron ta ndryshojë këtë dinamikë duke ekspozuar jetën e saj personale në një reality show.

Vendimi i Dilos rrjedh edhe nga dëshira për të ofruar art cilësor për publikun e saj. Ajo vë në pikëpyetje nevojën që fansat e saj, të cilët e kanë vlerësuar muzikën e saj, ta shohin në një kontekst që nuk lidhet me zanatin e saj. Fokusi i Dilos mbetet në ofrimin e aftësive më të mira të saj përmes muzikës së saj në vend që të marrë pjesë në aktivitete që nuk përputhen me vlerat e saj si artiste.

Si përfundim, mungesa e Rovena Dilos në reality show si Big Brother është një zgjedhje e ndërgjegjshme e rrënjosur në dashurinë e saj për emrin, zanatin dhe privatësinë e saj. Vendimi i saj pasqyron një bisedë më të gjerë rreth ndikimit të realitetit televiziv në karrierën dhe jetën personale të artistëve. Ndërsa Dilo vazhdon të magjepsë audiencën e saj me muzikën e saj, ajo qëndron e patundur në besimin e saj se arti i saj duhet të flasë vetë, pa pasur nevojë për qendër të vëmendjes së reality TV.

Foto marre nga Google Images

By Editor