Ne mbledhjen e sotme te Akademise se Shkencave qe eshte zhvilluar me dyer te mbyllyra, jane shtuar disa anetare te tjere.

Adrian Civici, Kristina Jorgaqi, Mimoza Hafizi dhe Rajmonda Buhaljoti emra me një kontribut të madh në fushën e tyre kanë marrë statusin e anëtarit në asamblenë akademinë e shkencave të Shqipërisë.

Shefja e shërbimeve teknologjike të OpenAI, Mira Murati eshte pranuar sot si anëtare e jashtme e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, pas propozimit të akademiku Anastas Angjeli dhe profesori Dhimitër Tole.

Mira Murati udhëheq punën e produkteve komerciale në ekipin e inxhinierëve të OpenAI, ku më i suksesshëm ka rezultuar ChatGPT. Puna e saj është vlerësuar për inovacionin dhe shndërrimin në lider në fushën e kërkimit të inteligjencës Artificiale.

Ne qofte se deshironi te dini me shume per Mira Muratin drejtojuni artikullit tone per veprimtarine e saj te dates 14 Mars 2024.

Gjithashtu anetare te jashtem jane pranuar se akademike dhe dijetare te tjere qe punojne jashte Atdheut. , Lulzim Tafa, poeti i njohur nga Kosova ka marre te njejtin status, pas propozimit të akademiku Anastas Angjeli dhe profesori Dhimitër Tole.

Angjelin Preljocaj ka marrë gjithashtu statusin e akademikut të jashtëm. Emri i tij është propozuar nga Gjergj Prevazi dhe Ismail Kadare. Prej mesit të viteve 1980 Preljocaj dominon skenën franceze, europiane e botërore me mjeshtërinë dhe origjinalitetin e artit të tij, si balerin e koreograf.

Gëzim Alpion profesor në Universitetin e Birminghamit, ku vitet e fundit ka krijuar për një kurs të shqipes.

Lulzim tafa dhe Lea Ypi po ashtu morën statudin e akademikut të jashtëm.

Foto marre nga Google Images

By Editor