Detroit, MI- Trafiku në dy nga pikat kryesore të kalimit kufitar midis SHBA dhe Kanadasë, Ura e Ambasadorit dhe Tuneli Detroit-Windsor, ka përjetuar vonesa të konsiderueshme së fundmi. Këto vonesa janë më të gjata se zakonisht për shoferët që udhëtojnë drejt Kanadasë.

Sipas raporteve të fundit, trafiku për në tunel ishte bllokuar deri në Jefferson Avenue, ndërsa radha në urë derdhej në I-75. Këto vonesa vijnë në një kohë kur 9,000 punonjës në pikat e hyrjes në Kanada vazhdojnë të punojnë për një marrëveshje të re të punës. Megjithatë, një grevë e mundshme nga Agjencia e Shërbimeve Kufitare të Kanadasë është pezulluar për momentin.

Ndërsa qeveria kanadeze ka njoftuar për “volume të larta trafiku” në të dyja kalimet kufitare, mediatimi do të vazhdojë deri të mërkurën dhe linjat e piketimit nuk do të jenë në vend deri në njoftim të mëtejshëm. Kjo situatë ka krijuar sfida për ata që udhëtojnë përmes këtyre pikave të kalimit, duke shtuar kohën e udhëtimit dhe duke krijuar pasiguri për oraret e tyre.

Ndërsa autoritetet punojnë për të zgjidhur këto çështje, shoferët dhe udhëtarët janë të këshilluar të planifikojnë përpara dhe të marrin parasysh mundësitë alternative të udhëtimit ose të jenë të përgatitur për pritje të mundshme. Kjo situatë thekson rëndësinë e një planifikimi të mirë dhe komunikimit në menaxhimin e trafikut në pikat kryesore të kalimit kufitar.

By Editor