Ardit Gjebrea është një këngëtar, kantautor, producent dhe prezantues shqiptar. Ai lindi më 7 qershor 1963 në Gjirokastër, Shqipëri. Në fillim të karrierës së tij, ai fitoi çmime në festivalet e fëmijëve shqiptarë duke interpretuar këngë të Avni Mulës. Më pas, ai u bë i njohur për këngët e tij origjinale, si “Jon” dhe “Eja,” të cilat fituan çmimet e Festivalit të Këngës në RTSH. Gjatë karrierës së tij, Ardit Gjebrea ka mbajtur rreth 250 koncerte në Shqipëri dhe në vende të tjera si SHBA, Kanada, Gjermani, Mbretëria e Bashkuar, Greqi, Rumani, Turqi, Itali, Belgjikë dhe Kinë. Përveç karrierës muzikore, ai ka prezantuar dhe prodhuar shumë emisione televizive, duke përfshirë “TeleBingo,” “Miss & Mister Albania,” “Dua më shumë Shqipërinë,” “Rokoloko,” dhe “Krishtlindje në Tiranë.” Gjebrea gjithashtu është themeluesi i festivalit muzikor “Kënga Magjike,” i cili ka promovuar artistët nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi. Në këtë festival, artistët paraqiten me këngët e tyre origjinale dhe konkurrojnë për çmime. Përveç kësaj, Ardit Gjebrea është prezantuesi dhe producenti i emisionit të televizionit “E Diela Shqiptare,” një program të dielësh që përfshin lojëra, intervista dhe performanca artistike. 🎤📺

Ardit Gjebrea është udhëheqës i spektaklit të mirënjohur muzikor në Shqipëri, Kënga Magjike. Në një projekt të fundit, ai ishte producent i përfaqësueses së Gjeorgjisë në Eurovision 2024. Kënga “Firefighter,” e kompozuar nga një ekip artistësh shqiptarë, bëri që Gjeorgjia të shkonte në finale pas 7 vitesh. Ardit Gjebrea ka bërë një punë të shkëlqyer në botën e muzikës dhe është një personalitet i njohur në skenën muzikore shqiptare. 🎶🇦🇱

Albumi më i njohur i Ardit Gjebreas është “Projekt Jon,” i cili doli në vitin 1997 dhe u bë një album me shitje të larta në Shqipëri. Në këtë album, Gjebrea tregoi një gamë të gjerë artistike duke kombinuar ndikime nga muzika tradicionale shqiptare, tingujt dhe instrumentet ballkanike dhe mesdhetare, si dhe tendencat e fundit në muzikën ndërkombëtare. Përveç kësaj, ai ka lëshuar edhe dy albume të tjera gjatë karrierës së tij: albumin e tij eponim “Ardit Gjebrea” në vitin 1992 dhe albumin “Ja ku jam” në vitin 2004. 🎶🇦🇱

By Editor