Në përpjekje për të reduktuar përplasjet që lidhen me shpejtësinë dhe për të rritur sigurinë në rrugët e shtetit, Policia e Shtetit të Miçiganit ka njoftuar një rritje të zbatimit të ligjit në të gjithë autostradat e Miçiganit gjatë muajit korrik. Kjo iniciativë është pjesë e një fushate të financuar nga fondet federale të sigurisë rrugore, e cila synon të ndryshojë sjelljet e rrezikshme të drejtuesve të automjeteve dhe të shpëtojë jetë.

Sipas Katie Bower, drejtoreshë e Zyrës së Planifikimit të Sigurisë Rrugore të Miçiganit, shpejtësia është një faktor kryesor në shumë përplasje fatale. “Çdo automjet që lëviz me shpejtësi është një katalizator potencial për tragjedi, duke shtuar numrin e viktimave dhe përplasjeve të parandalueshme çdo vit,” tha Bower.

Në vitin 2022, në rrugët e Miçiganit pati 26,700 përplasje që përfshinin shpejtësinë, një rritje prej 8.7% krahasuar me vitin 2021. Për të inkurajuar drejtimin më të sigurt këtë verë, policia do të përdorë fondet federale për të kryer zbatimin e dedikuar të shpejtësisë gjatë gjithë muajit korrik.

Bower theksoi se qëllimi i kësaj periudhe të zbatimit të shpejtësisë është të ndihmojë në zvogëlimin e ndikimit të drejtuesve të rrezikshëm dhe të paduruar këtë verë. “Ndërsa disa njerëz mund të përqendrohen në gjobat për shpejtësi, çështja më e madhe është sa jetë janë në rrezik për shkak të shpejtësisë dhe sa përplasje mund të shmangen nëse drejtuesit thjesht ngadalësojnë,” shtoi ajo.

Foto nga Google Images

By Editor