Në prag të ndeshjes së shumëpritur mes Gjermanisë dhe Spanjës në çerekfinalet e Euro 2024, tifozët po përballen me çmime të larta biletash që kanë arritur nivele të papara. Kjo ndeshje, e cila do të zhvillohet në Stuttgart, ka ngjallur një interes të jashtëzakonshëm, duke bërë që çmimet e biletave të rriten ndjeshëm.

Sipas burimeve, çmimet e biletave për këtë ndeshje variojnë nga 83 £ deri në 235 £, në varësi të kategorisë së ulëseve dhe kërkesës së tifozëve. Kategoritë e biletave përfshijnë “Fans First”, që janë ulëset pas portave, dhe “Category 1”, që janë ulëset më të mira në stadium.

Por sipas Bild, biletat për kategorinë e tretë janë në dispozicion për rreth 700 dhe 800 euro, krahasur me 100 euro që është çmimi i zakonshëm në vend të 100 eurove të zakonshme. Por jo vetëm kaq, vlerat e rishitjes së biletave janë stratosferike.

Një person kërkon 5,899 euro me tre bileta në ofertë. Një tjetër kërkon 11,800 euro për dy bileta, tre rreshta më të larta se kategoria e tretë në stadium.

Interesi për këtë ndeshje është rritur pas fitores së Gjermanisë ndaj Danimarkës me rezultatin 2-0, duke siguruar kështu vendin e tyre në çerekfinale. Përballja me Spanjën, një nga ekipet më të forta në turne, ka bërë që tifozët të jenë të gatshëm të paguajnë çmime të larta për të parë këtë spektakël futbollistik.

Për shumë tifozë, kjo ndeshje është një mundësi unike për të parë dy nga ekipet më të mira të Evropës në veprim. Megjithatë, çmimet e larta të biletave kanë shkaktuar shqetësime për ata që nuk mund të përballojnë këto kosto. UEFA ka ofruar gjithashtu bileta me çmime më të ulëta për tifozët me aftësi të kufizuara, për të siguruar që të gjithë të kenë mundësinë të ndjekin ndeshjen.

Ndërsa ndeshja afrohet, pritet që kërkesa për bileta të rritet edhe më shumë, duke bërë që çmimet të vazhdojnë të rriten. Për tifozët që kanë arritur të sigurojnë një biletë, kjo ndeshje premton të jetë një përvojë e paharrueshme.

By Editor