Në një botë ku pasuria dhe suksesi shpesh maten në numra, pesë gratë kanë arritur të dallohen si simbole të suksesit financiar. Këto janë gratë që jo vetëm që kanë akumuluar pasuri të konsiderueshme, por gjithashtu kanë lënë gjurmë të pashlyeshme në industritë e tyre dhe në shoqëri. Le të hedhim një vështrim mbi pesë gratë më të pasura në botë për vitin 2023.

1. Françoise Bettencourt Meyers & Familja

– Pasuria Neto: $80.5 Miliardë

– Burimi i Pasurisë: L’Oréal

– Shtetësia: Franca

Françoise Bettencourt Meyers është trashëgimtarja e L’Oréal, një prej gjigantëve më të mëdhenj në industrinë e bukurisë. Ajo është mbesa e themelueses se L’Oréal dhe ka qenë pjesë e listës së miliarderëve të botës që nga viti 2018. Françoise Bettencourt Meyers është një trashëgimtare e kompanisë L’Oréal, një prej liderëve në industrinë e bukurisë. Pasuria e saj është e lidhur ngushtë me aksionet e L’Oréal. Ajo është një filantropiste aktive dhe angazhohet në projekte të ndryshme për të mirën e shoqërisë.

2. Alice Walton

– Pasuria Neto: $65.3 Miliardë

– Burimi i Pasurisë: Walmart

– Shtetësia: SHBA

Alice Walton është vajza e themeluesit të Walmart, Sam Walton. Pasuria e saj është rritur me rreth $3.5 miliardë gjatë vitit të kaluar, falë aksioneve në rritje të Walmart. Ajo është një koleksioniste arti dhe ka ndihmuar në themelimin e Crystal Bridges Museum of American Art në Bentonville, Arkansas. Pasuria e saj është e lidhur me aksionet e Walmart dhe investimet e saj në art.

3. Julia Koch

– Pasuria Neto: $60 Miliardë

– Burimi i Pasurisë: Koch Industries

– Shtetësia: SHBA

Julia Koch mori një pjesë të pasurisë së Koch Industries pas vdekjes së bashkëshortit të saj, David Koch, në vitin 2019. Julia Koch është një trashëgimtare e Koch Industries, një kompani e specializuar në energji dhe kimikate. Ajo është një filantropiste e përkushtuar dhe ka dhuruar fonde për arsim, shëndetësi dhe kulturë. Pasuria e saj është e lidhur me aksionet e Koch Industries dhe investimet e saj në fondacione të ndryshme.

4. MacKenzie Scott

– Pasuria Neto: $53.5 Miliardë

– Burimi i Pasurisë: Amazon

– Shtetësia: SHBA

MacKenzie Scott është ish-bashkëshortja e themeluesit të Amazon, Jeff Bezos. Pas divorcit, ajo mori një pjesë të pasurisë së Amazon dhe vendosi të përdorte këtë pasuri për të ndihmuar organizata bamirëse dhe projekte sociale. Ajo ka dhuruar miliarda dollarë për shkolla, spitale, organizata të drejtat civile dhe shumë të tjera.

5. Rafaela Aponte-Diamant

– Pasuria Neto: $31.2 Miliardë

– Burimi i Pasurisë: MSC

– Shtetësia: Zvicër

Rafaela Aponte-Diamant është bashkëpronare e MSC, linjës më të madhe të transportit detar në botë, së bashku me bashkëshortin e saj, Gianluigi. Ajo është një figura e njohur në industrinë e transportit dhe ka ndihmuar në zhvillimin e MSC. Pasuria e saj është e lidhur me aksionet e MSC dhe investimet e saj në sektorin e transportit.

Këto gra jo vetëm që kanë arritur sukses financiar, por gjithashtu kanë ndikuar në mënyra të ndryshme në industritë e tyre dhe kanë kontribuar në shoqëri përmes filantropisë dhe angazhimeve të tjera sociale. Ato janë dëshmi e fuqisë së gruas dhe inspirim për brezat që vijnë.

Foto nga Google Images

By Editor