Dje u shenua përvjetori i shtatë i tragjedisë së koncertit të Ariana Grande në Manchester, ku një sulmues vetëvrasës aktivizoi një bombë duke vrarë 22 fansa dhe plagosur 59 të tjerë.

Në Londër dhe në të gjithë Manchester, janë planifikuar aktivitete përkujtimore për të nderuar viktimat dhe mbijetuarit e kësaj tragjedie. Një shfaqje e madhe me dronë, e cila ishte planifikuar të ndodhte më 22 Maj, është anuluar për shkak të kushteve të këqija të motit. Megjithatë, një minutë heshtje u mbajt në stacionin Victoria të Manchesterit gjatë një shërbimi memorial special në orën 12:00. Një tjetër minutë heshtje u mbajt në orën 22:31, për të shënuar momentin e sulmit.

Ndërkohë, më shumë se 250 mbijetues të sulmit po marrin masa ligjore kundër agjencisë së inteligjencës së brendshme të Britanisë. Kjo tregon se ende ka një nevojë të madhe për drejtësi dhe mbyllje për ata që u prekën nga kjo ngjarje e tmerrshme.

Përkujtimi i viktimave dhe mbijetuarve të kësaj tragjedie është një moment reflektimi për të gjithë ne dhe një kujtesë e fortë për vlerën e jetës dhe nevojën për bashkësi dhe mbështetje në kohët më të vështira. Është gjithashtu një kujtesë për të vazhduar përpjekjet për të mbrojtur komunitetet tona nga akte të tilla të dhunës dhe terrorit.

Foto marre nga Google Images

By Editor