Në zemrën e Laçit, mijëra qytetarë kanë mbushur sot rrugët që çojnë në Kishën e Shna Ndout, një vend i shenjtë që prej shekujsh ka qenë simbol i besimit dhe shpresës për shumë njerëz. Pas një pritjeje të gjatë dhe të duruar, agimi i 13 qershorit gjeti besimtarët të mbledhur për të përmbyllur 13 të martat e shenjta, një rituale që simbolizon sakrificën dhe lutjen për një jetë më të mirë.

Rituali i 13 të martave të shenjta, i cili kulmon në mesnatën e 12 dhe 13 qershorit, është një traditë që tërheq pelegrinë nga të gjitha anët e vendit dhe përtej kufijve. Kjo natë e veçantë shënon një moment reflektimi dhe lutjeje, ku secili vizitor shpreson për mrekulli dhe ndryshime pozitive në jetën e tyre.

Kisha e Shna Ndout, e cila mendohet të jetë ndërtuar në vitin 1869, ka qenë dëshmitare e shumë ngjarjeve historike dhe ka mbijetuar përmes kohërave si një simbol i pandryshuar i besimit. Edhe pse u mbyll dhe u shkatërrua gjatë periudhës komuniste, besimtarët kurrë nuk e kanë ndërprerë shtegtimin e tyre drejt këtij vendi të shenjtë.

Sot, Kisha e Shna Ndout është më shumë se një vend lutjeje; ajo është një vend ku bashkohen besimet dhe ku njerëzit vijnë për të ndarë historitë dhe përvojat e tyre, duke kërkuar mrekulli dhe shpresë. Pelegrinazhi i sotëm është një dëshmi e fuqishme e besimit të njerëzve në fuqinë e lutjes dhe në mrekullitë e mundshme që mund të ndodhin kur zemrat janë të hapura dhe të gatshme për të pranuar.

Ndërsa dielli perëndon mbi Laç, heshtja dhe qetësia mbizotërojnë, dhe besimtarët largohen me shpresën që lutjet e tyre do të dëgjohen. Kjo është më shumë se një traditë; është një udhëtim i shpirtit që përsëritet çdo vit, duke sjellë së bashku ata që kërkojnë dritë në jetët e tyre.

Foto nga Wikipedia

By Editor