Në botën e spektakleve televizive, eliminimi i një konkurrenti mund të shkaktojë jo vetëm zhgënjim por edhe debate të ashpra. Kjo u vërtetua së fundmi me eliminimin e Meriton Mjekiqit nga gara për çmimin e madh prej 100 mijë eurosh, i cili shkaktoi një valë të madhe pakënaqësie ndër fansat dhe ndjekësit e tij.

Meriton Mjekiqi, i cili konsistentisht ishte shfaqur si favorit në sondazhet e ndryshme të televotimit, nuk arriti të marrë mbështetjen e duhur nga publiku në momentin vendimtar. Eliminimi i tij erdhi si një shok për shumë, sidomos pasi ai kishte fituar zemrat e një numri të konsiderueshëm të ndjekësve.

Pas lajmit të eliminimit të tij, rrjetet sociale u mbushën me komente negative. Fansat e zhgënjyer shprehën pakënaqësinë e tyre ndaj produksionit të spektaklit, duke i akuzuar për manipulim të votave ose për vendime që nuk përfaqësojnë dëshirën e publikut. Në postimin zyrtar në llogarinë e spektaklit, ku bëhej e ditur largimi i Meritonit, komentet e pakënaqura filluan të grumbullohen me një shpejtësi të jashtëzakonshme.

Ky fenomen nuk është i ri në botën e reality shows, ku shpesh herë vendimet e publikut ose të jurisë mund të ndikohen nga faktorë të ndryshëm, duke lënë hapësirë për spekulime dhe teori konspiracioni. Megjithatë, ajo që bie në sy në rastin e Meriton Mjekiqit është intensiteti i reagimeve dhe numri i madh i komenteve që u shfaqën në kohë rekord.

Ndërsa spektakli vazhdon dhe konkurrentët e tjerë përpiqen të sigurojnë vendin e tyre në finale, mbetet për t’u parë se si do të reflektohet ky incident në dinamikat e ardhshme të gares dhe në marrëdhënien mes spektatorëve dhe produksionit.

Foto nga Google Images

By Editor