Këngëtarja shqiptare Besa Kokëdhima do të magjeps audiencën në Eurovision 2024 me këngën e saj “Titan”, një himn i fuqishëm që ka pësuar një transformim të rëndësishëm që nga debutimi i tij fillestar.

Në një intervistë të fundit, Besa ndau njohuri mbi evolucionin e hyrjes së saj në Eurovizion dhe vizionin e saj artistik për skenën ndërkombëtare.

Rrugëtimi i Besës drejt Eurovizionit nisi me fitoren e saj në edicionin e 62-të të Festivalit të Këngës, ku fitoi televotimin publik me këngën “Zemrën n’dorë”. Që atëherë, ajo dhe ekipi i saj kanë punuar me përpikëri për të rinovuar këngën, tani të titulluar “Titan”, duke e mbushur me orkestrim të ri dhe tekst ne gjuhen angleze.

Vendimi i Besës për të performuar “Titan” tërësisht në anglisht u nxit nga dëshira e saj për t’u lidhur me një audiencë më të gjerë. Ajo beson se mesazhi i këngës është rritur dhe dëshiron të sigurojë që të gjithë të kuptojnë dhe të ndjehen të përfshirë. Pavarësisht rreziqeve që lidhen me ndryshimin e gjuhës së këngës së saj, Besa nuk ka frikë nga deshtimi , pasi është e bindur se ka bërë më të mirën.

Versioni i rinovuar i “Titan” synon të rrisë koherencën e këngës, duke eliminuar tranzicionet e papritura dhe duke u fokusuar në vokalin e fuqishëm të Besës. Ndryshimet ka të ngjarë të jenë ndikuar nga formati i Eurovizionit, i cili ndryshon nga Festivali i Këngës, pasi nuk ka orkestër live dhe interpretuesit mbështeten në këngët mbështetëse dhe këngëtarët në sfond.

Me kengen “Titan”, Besa përcjell një mesazh qëndrueshmërie dhe force. Tekstet flasin për të qëndruar i pathyeshëm, si një titan, përballë fatkeqësive. Është një temë që rezonon me shumë njerëz dhe tregon aftësinë e Besës për të dhënë momente të fuqishme që ka të ngjarë të lënë një përshtypje të qëndrueshme si te juria ashtu edhe te publiku.

Me afrimin e Eurovizionit 2024, Besa Kokëdhima është gati të ngjitet në skenë me “Titan”, një këngë që përfaqëson rritjen e saj artistike dhe trashëgiminë e pasur muzikore të Shqipërisë. Me performancën e saj të përzemërt dhe apelin universal të mesazhit të këngës së saj, Besa është gati të lërë një ndikim të paharrueshëm në konkursin e këtij viti.

Pjesëmarrja e Besës në Eurovizion me “Titan” është dëshmi e talentit dhe përkushtimit të saj si artiste. Gatishmëria e saj për të ndermarrë rreziqe dhe përkushtimi i saj ndaj zanatit të saj padyshim që do të shkëlqejë në performancën e saj, duke e bërë atë një nga artistet për të parë në Eurovision 2024.

Foto marre nga Google Images

By Editor