Në një ngjarje të jashtëzakonshme lart mbi re, një mjek britanik, Hassan Khan, u bë një hero i papritur kur ndihmoi një grua të lindte në mes të fluturimit në një avion Wizz Air që udhëtonte nga Jordania në Londër. Mjeku i ri, i cili po kthehej nga pushimet, u hodh në veprim kur ekuipazhi kërkoi ndihmë mjekësore pasi një pasagjere filloi të lindë.

Fluturimi, në mëngjesin e së shtunës, papritur u shndërrua në një dhomë të improvizuar lindjeje në 35,000 këmbë. Dr. Khan, një 28-vjeçar që punon në Spitalin Basildon në Essex, iu desh të improvizonte pa pajisjet e duhura spitalore në dispozicion dhe një pengesë gjuhësore, pasi gruaja nuk fliste anglisht. Pavarësisht këtyre sfidave, ai ndihmoi ne lindjen me sukses te një vajze të shëndetshme, me ndihmën dhe mbështetjen e ekuipazhit të fluturimit dhe pasagjerëve.

Avioni u devijua në aeroportin e Brindisit në Italinë jugore, ku nëna dhe e porsalindura e saj u dërguan në spital. Mendimi i shpejtë dhe sjellja e qetë e Dr. Khan nën presion siguruan sigurinë e nënës dhe fëmijës, duke e bërë atë një rast të mrekullueshëm dhe të gëzuar për të gjithë në bord. Kjo lindje e jashtëzakonshme shënon foshnjën e 75-të që lind në një fluturim komercial, një ngjarje e rrallë dhe vërtet e veçantë.

Përvoja e Dr. Khan nxjerr në pah paparashikueshmërinë e jetës dhe historitë e pabesueshme që mund të shpalosen edhe në vendet më të pazakonta. Është një testament i dashamirësisë ndaj njeri-tjetrit, dhe një kujtesë e çmueshmërisë së jetës së re, pavarësisht se ku vjen ajo në botë.

By Editor