Korça bëhet qendra e adhuruesve të motorëve nga e gjithë bota, duke sjellë një frymë të re dhe elektrizuese në qytetin historik.

Korça, një qytet i njohur për bukuritë e tij natyrore dhe trashëgiminë kulturore, së fundmi u shndërrua në një skenë të madhe për adhuruesit e motorëve me organizimin e “Moto Festival 2024”. Ky festival, i cili tashmë ka hyrë në vitin e tij të dhjetë, tërhoqi më shumë se 500 motoristë nga e gjithë bota.

Mbi 80 grupe pjesëmarrëse u bënë pjesë e paradës, duke parakaluar nëpër rrugët e qytetit dhe duke krijuar një atmosferë të veçantë që tërheq qindra vizitorë dhe turistë. Të bashkuar nga pasioni për motorët dhe adrenalinën, pjesëmarrësit ndanë kënaqësinë e tyre me banorët lokalë dhe vizitorët, duke ofruar një spektakël të vërtetë në zemër të Korçës.

Festivali nuk ishte vetëm një shfaqje e motorëve dhe paradave, por edhe një festë e muzikës rock dhe metal. Adhuruesit e këtyre zhanreve muzikore gjetën një vend të përsosur për të shijuar performancat live dhe për të ndarë dashurinë e tyre për ritmet e forta.

Një nga pjesëmarrësit, i cili erdhi nga Selaniku i Greqisë me një grup prej 10 motoristësh, shprehu dashurinë e tij për Korçën, duke e cilësuar atë si një destinacion të veçantë. Të tjerë, si një çift i cili u njoh në një festë të motorëve në vitin 2019, e përshkruan festivalin si një stil jetese dhe një bashkim të pasioneve për motorët dhe muzikën rock.

Organizatorët e festivalit theksojnë se misioni i tyre është promovimi i qytetit dhe bukurive shqiptare, duke e bërë këtë event jo vetëm një festë për komunitetin e motoristëve, por edhe një mundësi për të treguar kulturën dhe mikpritjen shqiptare.

“Moto Festival 2024” në Korçë ka treguar se si një pasion mund të bëhet një pikë takimi për njerëz nga të gjitha anët e botës dhe se si kultura e motorëve mund të jetë një urë lidhëse mes traditës dhe modernitetit. Ky festival vazhdon të jetë një dëshmi e fuqishme e ndikimit të motorëve jo vetëm si mjet lëvizjeje, por si një simbol i lirisë, aventurës dhe bashkësisë.

By Editor