Në një shfaqje të jashtëzakonshme të komunitetit dhe festës, mijëra njerëz janë mbledhur dje në liqenin St. Clair për të shënuar 50-vjetorin e Jobbie Nooner, një ngjarje që ka tërhequr vëmendjen e komunitetit të detarëve dhe festuesve për gjysmë shekulli. E nisur në vitin 1974, Jobbie Nooner ka bërë emër si një nga festat më të mëdha të verës në rajon, duke u festuar çdo vit në të premten para Ditës së Pavarësisë.

Ngjarja, e cila nuk është formalisht e organizuar, ka arritur të bëhet një traditë e dashur për shumë njerëz. Pjesëmarrësit vijnë nga të gjitha anët për të shijuar diellin, ujin dhe shoqërinë e njëri-tjetrit në një atmosferë të lirshme dhe festive. Këtë vit, numri i pjesëmarrësve ishte edhe më i madh për shkak të motit të favorshëm, me parashikime që tregojnë një erë të freskët jugore dhe temperatura në rreth 70 gradë Fahrenheit.

Jobbie Nooner është më shumë se thjesht një festë; është një simbol i verës dhe i lirisë që vjen me të. Në këtë jubile të 50-të, pjesëmarrësit reflektojnë mbi kujtimet e kaluara dhe krijojnë të reja që do të mbahen mend për vite me radhë. Nga varkat e zbukuruara me flamuj dhe balona deri te muzika që jehon mbi valët, Jobbie Nooner mbetet një pikë referimi për argëtimin veror.

Ndërsa festa vazhdon, autoritetet lokale theksojnë rëndësinë e sigurisë dhe respektimit të ligjeve në ujë. Pavarësisht natyrës së lirshme të ngjarjes, prania e policisë siguron që festa të mbetet e sigurt për të gjithë pjesëmarrësit. Me një kombinim të përgjegjshmërisë dhe argëtimit, Jobbie Nooner e 50-të premton të jetë një festë që do të kujtohet për shumë kohë.

Foto nga Macomb Daily

By Editor