Sot, më 5 korrik, Liri Berisha feston ditëlindjen e saj të 74-të. Liri Berisha, është një pediatre shqiptare dhe presidente e Fondacionit Shqiptar për Fëmijët. Ajo është gjithashtu ambasadore e UNICEF-it dhe bashkëshortja e ish-presidentit dhe kryeministrit të Shqipërisë, Sali Berisha.

Gjatë karrierës së saj, Liri Berisha ka qenë një avokate e fuqishme për të drejtat e fëmijëve dhe ka punuar për të përmirësuar jetën e tyre përmes projekteve të ndryshme humanitare. Ajo u diplomua në Universitetin e Tiranës dhe ka punuar si pediatre për shumë vite.

Në vitin 2008, ajo themeloi Fondacionin Kulturor “Nënë Tereza” dhe ka qenë e përfshirë në shumë nisma për të ndihmuar fëmijët me autizëm.

Në vitin 2009, Rrjeti i Informacionit për Gratë e nderoi Liri Berishën me titullin “Gruaja e Vitit”. Në vitin 2011, ajo u bashkua me Autism Speaks për të festuar hapjen e një qendre të re për fëmijët autikë në Shqipëri, duke e quajtur qendrën një mënyrë për të përmirësuar jetën e fëmijëve me autizëm.

Në këtë ditë të veçantë, familja dhe miqtë e saj e urojnë për një vit të ri të mbushur me shëndet dhe lumturi. Urime ditëlindjen, Liri Berisha!

Foto nga Wikipedia

By Editor