LIVONIA, MI – Nje nga ikonat më të njohura të komunitetit të Livonia-s, kupola masive e Kompleksit Sportiv Schoolcraft, u shfry në një akt simbolik që shënon fillimin e një epoke të re për kompleksin. Kjo ndërtesë e madhe, e cila ka qenë një pikë referimi për banorët dhe sportistët për dekada, do të zëvendësohet me një strukturë të re dhe më të aksesueshme.

Kupola, e cila u ngrit për herë të parë si një hapësirë multifunksionale për aktivitete sportive dhe ngjarje komunitare, u deflatua në mënyrë të qëllimshme për të bërë vend për një version të përmirësuar që do të jetë në përputhje me standardet më të fundit të aksesibilitetit. Procesi i shfryrjes u bë i mundur falë përpjekjeve të stafit dhe mbështetjes së komunitetit, i cili u mblodh për të dëshmuar këtë moment historik.

Josh Baird, pronari i kompleksit, shprehu emocionet e tij duke thënë, “Ndërtimi i një strukture të re do të na lejojë të ofrojmë një përvojë më të mirë dhe më të gjerë për të gjithë sportistët dhe vizitorët. Ne jemi të emocionuar për të hapur një kapitull të ri dhe të vazhdojmë traditën e shkëlqyer të sportit në këtë komunitet.”

Aktiviteti i shfryrjes së kupolës u shoqërua me një sërë aktivitetesh për komunitetin, duke përfshirë një garë vrapimi për fëmijë dhe një sfidë për aftësitë në golf. Kjo ngjarje jo vetëm që shënoi një ndryshim të rëndësishëm në infrastrukturën sportive të zonës, por gjithashtu u shndërrua në një festë të bashkimit dhe shpresës për të ardhmen.

Ndërtimi i strukturës së re pritet të përfundojë në Gusht, me përfundimin e renovimeve të tjera, siç janë fushat e reja të volejbollit, basketbollit dhe pickleball, të planifikuara për në Nëntor. Kjo përmirësim do të sigurojë një mjedis më të përshtatshëm dhe të qasshëm për të gjithë, duke reflektuar angazhimin e qendrës për përfshirje dhe inovacion.

Foto nga Google Images

By Editor