Në një goditje të konsiderueshme të trafikut të drogës në Greqi, dy efektive policie , një me origjinë shqiptare dhe një greke, u kapën për përfshirje në transportin e kokainës.

Në Igumenicë të Greqisë u raportua një ngjarje e rëndë e trafikut të drogës ku përfshihen dy policë. Efektivët u arrestuan pasi po transportonin një sasi të madhe droge. Ja detajet e ngjarjes:

Arrestimet kanë ndodhur në orët e para të së premtes. Ngjarja ka ndodhur në afërsi të qytetit port të Igumenicës. Situata është përshkallëzuar kur një polic 41-vjeçar, duke drejtuar automjetin e dyshuar, nuk ka arritur të ndalojë për zyrtarët e Divizionit të Narkotikëve, duke çuar në ndjekje. Ndjekja përfundoi kur automjeti u përplas me makina të parkuara në Igumenicë.

Droga u zbulua pas kontrollit në automjet, zyrtarët gjetën 10 thasë që përmbanin mbi 100 kilogramë kanabis të papërpunuar.

Krahas shoferit është ndaluar edhe një shtetas shqiptar 19-vjeçar. Një polic i dytë, 50 vjeç, u kap gjithashtu pasi u vëzhgua duke dalë nga automjeti i policisë dhe duke hyrë në një kafene përpara ndjekjes.

Të dyshuarit do të dalin para prokurorit për procedura të mëtutjeshme.

Arrestimi i dy oficerëve, njëri prej të cilëve ishte një polic veteran i arrestuar më parë për grabitje, nënvizon kompleksitetin e korrupsionit brenda organeve të zbatimit të ligjit. Kjo ngree shqetësime për integritetin e atyre që u është besuar zbatimi i ligjit dhe nevojën për kontrolle të rrepta të brendshme brenda departamenteve të policisë. Ky incident shërben si një kujtesë për potencialin e elementëve kriminalë për të depërtuar në organet e zbatimit të ligjit dhe rëndësinë e vigjilencës dhe llogaridhënies në të gjitha nivelet.

By Editor