Albert Einstein, fizikani dhe mendimtari i shkëlqyer, la pas një thesar citatesh të thella. Këtu janë disa nga fjalët e tij më të paharrueshme:

1. Njerëzit e dobët hakmerren. Njerëzit e fortë falin. Njerëzit inteligjentë injorojnë.

2. Ne jemi valë të ngadalësuara të zërit dhe dritës, një tufë frekuencash në këmbë të akorduara në kozmos. Ne jemi shpirtra të veshur me rroba të shenjta biokimike dhe trupat tanë janë instrumentet përmes të cilave shpirtrat tanë luajnë muzikën e tyre.

3. Dallimi midis marrëzisë dhe gjeniut është se gjeniu ka kufijtë e tij.

4. Ne nuk mund t’i zgjidhim problemet e sotme me mentalitetin që i ka krijuar.

5. Të gjithë janë gjeni. Por nëse e gjykon një peshk nga aftësia e tij për t’u ngjitur në një pemë, ai do të jetojë gjithë jetën duke besuar se është budalla.

6. Bota nuk do të shkatërrohet nga ata që bëjnë keq, por nga ata që i shikojnë pa bërë asgjë.

7. Informacioni nuk është njohuri. I vetmi burim i njohurive është përvoja. Duhet përvojë për të fituar mençuri.

8. E vetmja gjë më e rrezikshme se injoranca është arroganca.

9. Dështimi është sukses në progres.

10. Mos dëgjo personin që ka përgjigjet; dëgjo personin që ka pyetjet.

11. Sa më shumë studioj shkencën, aq më shumë besoj në Zot.

12. Çdo gjë që ekziston në jetën tuaj e bën këtë për shkak të dy gjërave: diçka që keni bërë ose diçka që nuk e keni bërë.

13. Çmenduria është të bësh të njëjtën gjë pa pushim dhe të presësh rezultate të ndryshme.

14. Nëse nuk mund ta shpjegoni thjesht, nuk e kuptoni mjaft mirë.

15. Të menduarit është punë e vështirë; kjo është arsyeja pse kaq pak e bëjnë atë.

16. Nuk kam nevojë të di gjithçka; më duhet vetëm të di ku ta gjej kur të më duhet.

17. Inteligjenca artificiale nuk krahasohet me marrëzinë natyrore.

Mençuria e Albert Ajnshtajnit vazhdon të frymëzojë breza dhe trashëgimia e tij vazhdon përmes këtyre citimeve të thella. 🌟.

By Editor