Në zemrën e Leskovcit të Prizrenit, një ngjarje e veçantë ka mbledhur qindra qytetarë dhe figura të shquara për të dëshmuar inagurimin e një monumenti të ri që do të mbetet në kujtesën kolektive të Kosovës. Sot, më 12 Qershor 2024, është përuruar obelisku gjigant me shkronjat e arta ‘UÇK’, një simbol i përkushtimit dhe sakrificës për lirinë.

Ky obelisk jo vetëm që shënon 25-vjetorin e çlirimit të vendit, por gjithashtu simbolizon forcën dhe unitetin e popullit të Kosovës në rrugëtimin e tyre drejt lirisë dhe pavarësisë. Struktura imponuese, e cila tani qëndron krenare në Leskovec, është një homazh për të gjithë ata që luftuan dhe dhanë jetën e tyre në luften per clirimin e Kosoves.

Inaugurimi i obeliskut u shoqërua me fjalime inspiruese nga liderë të komunitetit dhe personalitete të njohura, të cilët theksuan rëndësinë e ruajtjes së kujtesës historike dhe vlerave të lirisë. Atmosfera ishte e ngjeshur me emocion dhe respekt, ndërsa pjesëmarrësit reflektuan mbi rrugëtimin e vështirë drejt paqes dhe prosperitetit.

Obelisku, me shkronjat e tij të arta që shkëlqejnë në diell, tani bëhet një pikë referimi për brezat e ardhshëm, një kujtesë e gjallë e asaj që mund të arrihet kur njerëzit bashkohen për një qëllim të përbashkët. Ai qëndron si një dëshmi e përhershme e guximit dhe vendosmërisë së atyre që nuk u trembën për të luftuar për atë që është e drejtë.

Ky monument i ri në Prizren nuk është vetëm një simbol i të kaluarës, por edhe një premtim për të ardhmen. Ai na kujton se liria dhe pavarësia janë vlera që duhet të ruhen me çdo kusht dhe se kujtesa e sakrificës së bërë nuk duhet të zbehet kurrë.

Në fund të ditës, obelisku i UÇK-së në Prizren do të mbetet një dëshmi e qëndrueshme e forcës së shpirtit njerëzor dhe një kujtesë e përhershme e asaj që është e mundur kur njerëzit janë të bashkuar në synimin për liri dhe dinjitet.

By Editor