Së fundmi, Zyra e Sherifit të Saint Clair County ka lëshuar një paralajmërim për një drogë të re dhe të rrezikshme që është zbuluar në zonën e Metro Detroit. Drogë e njohur si “Krokodil”, emri shkencor i saj është desomorfina, një opioid sintetik që është rreth dhjetë herë më i fuqishëm se morfina.

Krokodili ka marrë emrin e tij për shkak të efekteve anësore të tmerrshme që shkakton; përdoruesit afatgjatë zhvillojnë lëkurë të gjelbër dhe të skalitur, të ngjashme me atë të një krokodili, për shkak të dëmtimeve të enëve të gjakut, trombozës dhe indeve të buta pranë vendeve të injektimit. Këto dëmtime mund të çojnë në tromboflebitis dhe gangrenë, gjendje që shpesh rezultojnë në amputim të krahëve dhe, në disa raste, vdekje.

Desomorfina shpesh shitet si heroinë për shkak të çmimit të ulët dhe fuqisë së lartë, ngjashëm me fentanilin. Zyra e Sherifit po bën thirrje për kujdes dhe ndërgjegjësim të komunitetit pasi droga mund të jetë rezistente ndaj naloksonit, një antidot për mbidozim, për shkak të natyrës së saj sintetike.

Sherifi Mat King dhe Task Forca e Drogës janë duke u përshtatur me ndryshimet e vazhdueshme të klimës së drogës brenda komunitetit dhe janë të përkushtuar për të edukuar komunitetin për të mbajtur qytetarët të sigurt. Ata janë duke bërë çdo gjë që mund të bëjnë për të eliminuar të gjitha burimet e Desomorphinës, ashtu siç bëjnë me të gjitha substancat e tjera të kontrolluara ilegale.

By Editor