Bujar Kapexhiu ka deklaruar se jo çdo kush ka kapacitet për të shkruar humor. Në një intervistë të dhënë për *Top Albania Radio*, ai u shpreh se femrat nuk kanë aftësi të krijojnë humor dhe e cilësoi këtë aftësi si një privilegj të të mençurve, të cilët, sipas tij, janë vetëm meshkuj.

Ai u shpreh: “Këtu e kam absolute, vetëm mund të jetë ndonjë përjashtim i jashtëzakonshëm në botë, femër që shkruan humor nuk ka, sepse humori është privilegj i të mençurve. A e dini që ka shumë barcaleta për femrat, i sajojnë meshkujt, e dini që ka shumë barcaleta për meshkujt, i sajojnë po meshkuj, se femrat nuk kanë kapacitet për ta bërë këtë”

Humori është një aftësi kreative dhe nuk është e kufizuar nga gjinia. Femrat kanë treguar se janë të afta të krijojnë humor të shkëlqyer nëpërmjet komedi, satirës, dhe shkrimeve të tjera.

Nuk ka një konsensus të qartë në lidhje me deklaratën e Bujar Kapexhiut. Megjithatë, është e rëndësishme të theksojmë se humori nuk është një privilegj i vetëm për meshkujt. Shumë gra kanë treguar aftësi të shkëlqyera në krijimin e humorit, duke përfshirë skenaristet, komedianet dhe autorët e shumë materialeve të humorit.

Për shembull, një prej filmave komedi më të pëlqyer nga shqiptarët, “Pallati 176”, është shkruar pikërisht nga një grua, Adelina Balashi. Kështu që, ndryshe nga deklarata e Kapexhiut, femrat kanë demonstruar se kanë kapacitet për të krijuar humor të shkëlqyer. 😊

Adelina Balashi: Ajo është një humoriste shqiptare e talentuar. Adelina është njohur për performancat e saj në skenë dhe ka shkruar sketche të shumta të humorit. Ajo eshte nje figure e shquar ne humorin shqiptar dhe ka dhene nje kontribut te madh ne kete fushe.

Në botën e humorit, ka shumë femra që kanë treguar aftësi të shkëlqyera. Këtu janë disa prej tyre:

1. Anne Roumanoff:

Një humoriste franceze e njohur për performancat e saj në skenë. Ajo ka krijuar një numër të madh sketcheve dhe është një figurë e njohur në humorin frëngjisht.

2. Tiffany Haddish

Aktorja dhe komedianja amerikane është një tjetër shembull i një femre që ka arritur sukses në humor. Ajo është e njohur për performancat e saj në stand-up comedy dhe filmat komike.

3. Marina Rollman

Një humoriste dhe autore shumë e talentuar. Ajo ka performuar në skenë dhe është një zë i njohur në humorin frëngjisht.

4. Luenell

Një tjetër humoriste amerikane që ka bërë emër me performancat e saj të humorit stand-up dhe rolet në filmat komike

Këto janë vetëm disa prej shembujve, por ka shumë femra të talentuara që kanë dhënë një kontribut të madh në botën e humorit. 😊

By Editor