Hapja e tunelit të Llogarasë ka sjellë një fluks të madh pushuesish drejt plazheve të jugut të Shqipërisë. Ky tunel, i cili shkurton ndjeshëm kohën e udhëtimit nga Dukati në Palasë dhe nga Vlora në Palasë, ka bërë që shumë njerëz të zgjedhin këtë rrugë për të shkuar në destinacionet e tyre të preferuara bregdetare.

Megjithatë, hapja e tunelit ka sjellë edhe disa sfida. Aktualisht, vetëm një krah i tunelit është hapur për qarkullim, duke shkaktuar trafik të rënduar dhe radhë kilometrike të automjeteve që presin për të kaluar. Kjo situatë është përkeqësuar nga fakti se rruga ngushtohet nga dy korsi në një, duke krijuar një ngushticë që shkakton vonesa të mëdha.

Pavarësisht këtyre vështirësive, hapja e tunelit është pritur me entuziazëm nga pushuesit, të cilët tani mund të arrijnë plazhet e jugut më shpejt dhe më lehtë. Tuneli pritet të jetë plotësisht funksional në vitin 2025, kur të dy krahët do të jenë të hapur për qarkullim.

Autoritetet kanë marrë masa për të garantuar sigurinë e qarkullimit në tunel, duke vendosur radarë për shpejtësinë dhe sinjalistikë vertikale për të parandaluar aksidentet. Gjithashtu, Policia e Shtetit dhe Shërbimi Zjarrfikës janë angazhuar për të monitoruar situatën dhe për të ndërhyrë në rast nevoje.

Në përfundim, hapja e tunelit të Llogarasë është një zhvillim i rëndësishëm për turizmin në jug të Shqipërisë, duke ofruar një rrugë më të shpejtë dhe më të lehtë për pushuesit, por gjithashtu duke sjellë sfida që kërkojnë zgjidhje të menjëhershme për të siguruar një qarkullim të sigurt dhe të pandërprerë.

Foto nga Google Images

By Editor