Një grua 73-vjeçare në Trojë ra viktimë e një mashtrimi të sofistikuar që e la atë të shkatërruar financiarisht. Mashtruesi u paraqit si një avokat i lidhur me Komisionin Federal të Tregtisë (FTC) dhe e shënjestroi atë me një njoftim mashtrues sikur ajo kishte fituar nje cmim nga Publishers Clearing House (PCH)

Skema mashtruese

Viktima mori atë që dukej të ishte një dokument zyrtar nga PCH që pretendonte se ajo kishte fituar një shume mahnitese prej 3.5 milionë dollarë, një makinë krejt të re dhe një pagesë javore prej 7,000 dollarë për te gjithe jetën. E emocionuar nga perspektiva e një pasurie të tillë, ajo u angazhua me mashtruesin.

Mashtruesi manipuloi me mjeshtëri viktimën:

– Çeqe të shumta arkëtare: Ajo dërgoi disa çeqe arkëtare, duke besuar se ato ishin të nevojshme për përpunimin e fitimeve të saj.

Bitcoin ATM: Ajo depozitoi para në ATM-të e Bitcoin, të cilat mashtruesi më pas i transferoi në llogarinë e tij.

Bizhuteri të nivelit të lartë: Viktima madje bleu bizhuteri të shtrenjta, duke menduar po financonte sigurimin e fondeve të saj ose pagesën e tarifave të ruajtjes së makinës.

Gjatë disa muajve, 73-vjeçarja u mashtrua nga një shumë e mahnitshme **669,500 dollarë**. Vetëm kohët e fundit ajo i tha një shokut te saj , i cili e nxiti të kontaktonte Departamentin e Policisë së Trojës. Një hetim nisi, por gjasat për të rikuperuar paratë ose për të kapur mashtruesin mbeten të pakta.

Sgt. Ben Hancock nga Departamenti i Policisë së Trojës theksoi se nëse një ofertë tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta nuk është e vertete. Ai këshilloi që të mos dërgohen para kujtdo që premton përfitime në të ardhmen. Flamujt e kuq përfshinin çeqe arkëtare dhe transaksione në ATM të Bitcoin.

Mbani mend, vigjilenca është thelbësore për të mbrojtur veten nga mashtrimet. Jini të kujdesshëm, verifikoni pretendimet dhe kërkoni këshilla nëse diçka ju duket e dyshimtë.

Lajmi u krijua nga Jacqueline Francis, një gazetare ne WDIV Click on Detroit

By Editor