Shqipëria shënon një moment historik të rëndësishëm këtë vit teksa feston 80-vjetorin e çlirimit të saj. Në një zbulim madhështor, kombi ka prezantuar një logo të re për të simbolizuar këtë ngjarje historike, të dizenjuar nga e talentuara Ejona Karkini. Logoja, e zgjedhur nga një fushë konkurruese prej 64 propozimesh, do të jetë një emblemë qendrore në ngjarjet zyrtare dhe dokumentet e protokollit gjatë gjithë festimeve të vitit.

Ejona Karkini

Ejona Karkini, një arkitekte me pasion për dizajnin dhe natyrën, ndau frymëzimin pas krijimit të saj fitues. Ajo theksoi rëndësinë e pasqyrimit të historisë së pasur të Shqipërisë dhe frymës së lirisë që ka qenë një forcë drejtuese për kombin. Logoja nuk është thjesht një paraqitje vizuale, por një konfigurim simbolik që përmbledh thelbin e rrugëtimit të Shqipërisë drejt çlirimit. Enona Karkini shpjegoi se kjo logo eshte bazuar ne monumentin “ Nena Shqiperi” por ne doren e saj tashme eshte flamuri qe valevitet me logon e re.

Logoja e festimeve te 80 vjetorit te clirimit

Ministria e Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit e Republikës së Shqipërisë organizoi konkursin, duke synuar gjetjen e një logoje që jo vetëm të përkujtonte të shkuarën, por edhe të frymëzonte brezat e ardhshëm. Dizajni fitues mbart një çmim artistik prej 300,000 lekësh, duke nderuar përpjekjen krijuese dhe rëndësinë e kontributit.

Ndërsa Shqipëria përgatitet për festimet zyrtare të 29 Nëntorit, ditën e çlirimit, logoja e re qëndron si një dëshmi e qëndrueshmërisë së vendit dhe vlerës së qëndrueshme të lirisë. Ajo do të shoqërojë të gjitha ngjarjet zyrtare, duke shërbyer si një kujtesë për sakrificat e bëra dhe triumfet e arritura në kërkim të lirise.

Shqipëria fton qytetarët e saj dhe komunitetin ndërkombëtar të bashkohen në festimet, duke nderuar të shkuarën dhe duke pritur për një të ardhme të mbushur me shpresë dhe liri.

Fotot marre nga Google Images

By Editor