Fadil Hasa ishte një aktor dhe humorist i dalluar shqiptar, i lindur më 8 prill 1940 në Krujë, Shqipëri.

Ai u njoh gjerësisht për rolet e tij komike dhe kontributet në industrinë e argëtimit shqiptar.

Hasa ishte i njohur për interpretimet e tij në filma si “Mao Ce Dun” (2007) dhe “Zëvendësi i varrit” (1987), “Kronikë provinciale”, “Dajrja” apo skeçi “Sheqeri”, të cilët shfaqën talentin dhe shkathtësinë e tij si aktor.

Karriera e tij zgjati disa dekada dhe u bë një figurë e dashur në kulturën shqiptare. Mjerisht, Fadil Hasa ndërroi jetë më 16 korrik 2018, në Durrës, Shqipëri, pas një beteje të gjatë me një sëmundje të rëndë pulmonare.

Trashëgimia e tij vazhdon të jetojë përmes performancave të tij të paharrueshme dhe të qeshurave që u solli shumë njerëzve.

Ai mban titullin “Artist i Merituar”.

Fadil Hasa është nderuar 4 herë “Aktori më i mirë i humorit”, gjithashtu me disa çmime nderkombëtare për kontributin e tij në fushën e aktrimit.

By Editor