Në një ceremoni të mbushur me emocion dhe krenari, këngëtarja me origjinë shqiptare, Enisa Nikaj, u nderua nga Këshilli i Qytetit të New Yorkut për arritjet dhe shërbimet e saj ndaj komunitetit. Kjo artiste e talentuar, e cila jeton dhe vepron në Amerikë, ka lënë gjurmë të thella në zemrat e dashamirësve të muzikës dhe ka bërë krenarë bashkatdhetarët e saj.

E lindur dhe rritur në New York, Enisa ka ruajtur lidhjet e forta me rrënjët e saj shqiptare, duke u bërë një urë lidhëse mes dy kulturave. Prindërit e saj, të ardhur nga një fshat shqiptar në Malin e Zi, i kanë mësuar asaj të vlerësojë dhe të nderojë trashëgiminë e pasur kulturore shqiptare. Enisa ka shprehur mirënjohjen e thellë për prindërit e saj, të cilët e kanë mbështetur pa masë në rrugëtimin e saj artistik.

Në postimin e saj në Instagram, Enisa ndau momente nga ceremonia, duke theksuar se “merita” e të gjitha arritjeve i takon prindërve të saj, të cilët siguruan që ajo kurrë të mos harronte kulturën e vendit të saj¹. “Faleminderit Këshillit të Qytetit për nderin! Shqiptarët nga Mali i Zi rreth e rrotull botës janë krenarë që janë ndër të parët që hapin rrugën për brezin e ardhshëm,” shkroi ajo pranë fotove.

Ja postimi i saj ne Instagram:

“Prindërit e mi erdhën në Amerikë nga një qytet shqiptar në Mal të Zi. Edhe pse jam lindur dhe rritur në New York, ata gjithmonë janë kujdesur që të mos harroj kurrë kulturën tonë, rrënjët shqiptare që na bënë në Tuzi Mali Zi bota, është diçka e mahnitshme. Faleminderit Këshillit Bashkiak për nderin! Shqiptaro-malazezët në mbarë botën krenarë që janë ndër të parët që hapin rrugën për brezin e ardhshëm”,

Nëpërmjet muzikës dhe angazhimit të saj komunitar, Enisa Nikaj ka treguar se është një shembull frymëzues për të rinjtë dhe një ambasadore e vërtetë e kulturës shqiptare. Nderimi nga Këshilli i Qytetit të New Yorkut është një dëshmi e qartë e ndikimit dhe kontributit të saj të jashtëzakonshëm.

Në këtë ditë të veçantë, ne i urojmë Enisës suksese të mëtejshme dhe e falënderojmë për rolin e saj si një dritë që udhëheq dhe frymëzon breza të tërë.

Enisa Nikaj

By Editor