Në një botë ku ekonomia globale vazhdon të ndryshojë dhe të evoluojë, ka individë që jo vetëm që kanë ruajtur pasurinë e tyre, por edhe e kanë rritur atë në mënyra të paimagjinueshme. Forbes ka publikuar listën e saj vjetore të miliarderëve, duke na dhënë një pasqyrë të qartë të atyre që kanë arritur majat e pasurisë globale.

1. Bernard Arnault & Familja:

Me një pasuri neto prej 233 milliard dollarë, Arnault mbikëqyr një perandori të markave të modës dhe kozmetikës, duke përfshirë Louis Vuitton dhe Sephora.

2. Elon Musk:

Një ndër themeluesit i teknologjisë dhe inovacionit, Musk ka një pasuri neto prej 195 miliardë dollarë, falë kompanive si Tesla dhe SpaceX.

3. Jeff Bezos:

Themeluesi i Amazon, me një pasuri neto prej 194 miliardë dollarë, vazhdon të jetë një figurë kyçe në industrinë e teknologjisë.

4. Mark Zuckerberg:

Duke filluar Facebook në moshën 19-vjeçare, Zuckerberg tani ka një pasuri neto prej 177 miliardë dollarë.

5. Larry Ellison:

Si kryetar, oficer(COO) i teknologjisë dhe bashkëthemelues i Oracle, Ellison ka një pasuri neto prej 141 miliardë dollarë.

6. Warren Buffett:

I njohur si “Orakulli i Omaha”, Buffett është një nga investitorët më të suksesshëm me një pasuri neto prej 133 miliardë dollarë.

7. Bill Gates:

Një nga themeluesit e Microsoft, Gates ka një pasuri neto prej 128.5 miliardë dollarë.

8. Steve Ballmer:

Ish-CEO i Microsoft, Ballmer ka një pasuri neto prej 119.8 miliardë dollarë.

9. Mukesh Ambani:

Një figurë e shquar në industrinë e diversifikuar, Ambani ka një pasuri neto prej 116 miliardë dollarë.

10. Amancio Ortega:

Themeluesi i Zara, Ortega ka një pasuri neto prej 107.1 miliardë dollarë.

Këta individë jo vetëm që kanë ndikuar në ekonominë botërore përmes bizneseve të tyre, por edhe kanë kontribuar në zhvillimin e teknologjisë, modës dhe inovacionit. Ata janë dëshmi e mundësive të pakufizuara që mund të vijnë nga puna e palodhur, vizioni i qartë dhe ndërmarrja e rrezikut të llogaritur.

Foto marre nga Google Images

By Editor