Në një botë të muzikës ku yjet shndritin dhe shuhen me shpejtësi të madhe, Celine Dion ka qenë një dritë konstante që ka ndriçuar skenën për dekada me radhë. Me zërin e saj të fuqishëm dhe prezencën karizmatike, ajo ka prekur zemrat e miliona njerëzve anembanë botës. Por, si çdo njeri, edhe yjet përballen me sfidat e tyre, dhe Celine Dion nuk është përjashtim. Dokumentari i ri “I Am: Celine Dion”, i cili do të transmetohet në Amazon Prime më 25 qershor, premton të sjellë një vështrim të papërpunuar dhe të sinqertë nga prapaskenat e jetës së këngëtares dhe luftës së saj me sëmundjen e rrallë neurologjike të quajtur Stiff Person Syndrome (SPS).

Traileri zyrtar i dokumentarit, i publikuar më 23 maj, tregon një Celine Dion të emocionuar që flet hapur për betejën e saj me SPS, një çrregullim që shkakton ngurtësi muskulore dhe spazma të dhimbshme. Në trailer, ajo shprehet: “Unë jam duke punuar shumë çdo ditë, por duhet ta pranoj, ka qenë një luftë”. Këto fjalë të thjeshta, por të fuqishme, zbulojnë një anë të re të ikonës së muzikës, një anë që rrallëherë shfaqet në dritat e skenës.

Dokumentari u drejtua nga Irene Taylor dhe do të ofrojë një pasqyrë të rrugëtimit të Dion, nga fillimet e saj si një këngëtare e re deri te statusi i saj si një nga artistet më të dashura në botë. Ai gjithashtu do të trajtojë sfidat personale dhe profesionale me të cilat ajo është përballur, duke përfshirë anulimin e datave të turneut të saj në Evropë për shkak të sëmundjes.

“I Am: Celine Dion” nuk është thjesht një dokumentar për një këngëtare; është një dëshmi e guximit dhe përkushtimit të një gruaje që nuk dorëzohet përballë vështirësive. Siç thotë vetë Dion në trailer: “Nëse nuk mund të vrapoj, do të eci. Nëse nuk mund të eci, do të zvarritem. Dhe nuk do të ndalem. Unë nuk do të ndalem”. Këto fjalë janë një frymëzim për të gjithë ata që përballen me sfida të ngjashme dhe një kujtesë se, pavarësisht famës dhe suksesit, jemi të gjithë njerëz që luftojmë betejat tona.

Me “I Am: Celine Dion”, shpresojmë të mësojmë më shumë për gruan pas mitit, për zemrën që rreh fort pas çdo note të kënduar, dhe për shpirtin që refuzon të thyhet pavarësisht sfidave. Ky dokumentar premton të jetë një udhëtim emocional dhe frymëzues që nuk duhet humbur.

Foto marre Google Images

By Editor