Një adoleshent i cili u dënua për vrasjen e katër studentëve në shkollën e tij të mesme në Michigan ka apeluar dënimin e tij me burgim të përjetshëm. Sipas burimeve të lajmeve, avokatët e tij kanë paraqitur një kërkesë për rishqyrtimin e dënimit dhe të provave të reja që hedhin dyshime nëse ai kishte kuptuar plotësisht marrëveshjen e pranimit të fajësisë.

Ethan Crumbley, i cili u dënua për shumë akuza, përfshirë vrasje dhe terrorizëm, në sulmin e 30 nëntorit 2021, u dënua në dhjetor 2023 me burgim të përjetshëm pa mundësi për lirim me kusht. Regjistrat tregojnë se ai është i vendosur në Oaks Correctional Facility, një institucion vetëm për meshkuj.

Avokatët e mbrojtjes argumentojnë se provat e reja nuk mbështesin dënimin me burgim të përjetshëm dhe kërkojnë që Crumbley të marrë një “dënim kushtetues që është i përshtatshëm për një fëmijë 15-vjeçar”. Ata theksojnë se disa nga provat e reja përfshijnë shtatë dëshmitarë që mund të kishin diskutuar për vështirësitë e fëmijërisë së Ethan dhe abuzimin me alkool të nënës së tij gjatë shtatzënisë; ndikimin e mundshëm të Çrregullimit të Spektrit të Alkoolit Fetal në jetën e Ethan, duke përfshirë pjekurinë sociale dhe emocionale të një fëmije më të ri se mosha e tij kronologjike; dhe një dëshmitar ekspert për të paraqitur në mënyrë të duhur informacionin rreth Ethan dhe fëmijërisë së tij.

Prindërit e atentatorit, Jennifer dhe James Crumbley, u gjetën fajtorë për vrasje pa dashje në gjyqe të ndara më herët këtë vit për rolet e tyre në sulmin, dhe u dënuan me 10 deri në 15 vjet burg. Gjatë gjyqeve të tyre, prokurorët argumentuan se sulmi ishte i parandalueshëm dhe se James dhe Jennifer Crumbley injoruan nevojat shëndetësore mendore të djalit të tyre dhe i blenë atij armën që u përdor në sulm.

Ky rast ka ngjallur debate të mëdha rreth dënimeve për të miturit dhe rëndësinë e trajtimit të tyre në sistemin e drejtësisë penale. Ndërsa apeli vazhdon, komuniteti dhe vendi janë të ndarë në pikëpamjet e tyre rreth asaj se si duhet të trajtohen rastet e tilla të rënda dhe të dhimbshme.

By Editor