E lindur më 4 korrik 1962 në Tiranë, Anisa ka lënë një gjurmë të pashlyeshme në kinematografinë shqiptare dhe më gjerë. Me një karrierë të gjatë dhe të suksesshme, ajo ka interpretuar në filma të njohur si “Ngjyrat e moshës”, “Në çdo stinë” dhe “Vajzat me kordele të kuqe”.

Përveçse aktore, Anisa është edhe një skenariste e talentuar, duke kontribuar në krijimin e disa prej filmave më të dashur për publikun shqiptar. Ajo është vlerësuar me titullin “Mjeshtër i Madh” për kontributin e saj të jashtëzakonshëm në artin dhe kulturën shqiptare.

Në këtë ditë të veçantë, miqtë dhe kolegët e saj e urojnë përzemërsisht, duke e falënderuar për rolet dhe interpretimet e saj të paharrueshme. Gëzuar ditëlindjen, Anisa Markarian! Urojmë që të kesh një ditë të mbushur me gëzim dhe suksese të reja në karrierën tënde artistike.

By Editor