Një anije mallrash me gjatësi prej 689 këmbësh, e quajtur Michipicoten, ka arritur me sukses në port pasi raportohet se ka goditur një objekt të panjohur nënujor në Liqenin Superior. Ngjarja ndodhi të shtunën në mëngjes, dhe si pasojë, anija filloi të merrte ujë. Pavarësisht situatës emergjente, ekuipazhi arriti të menaxhojë situatën me sukses, duke përdorur pompët e ujit për të zvogëluar përkuljen e anijes nga 15 gradë në 5 gradë.

Rreth gjysma e ekuipazhit u evakuua për arsye sigurie. Anija, e cila po transportonte taconit – një lloj mineralesh hekuri me cilësi të ulët – ishte në rrugën e saj drejt një porti për inspektim dhe riparime. Autoritetet thanë se do të hetojnë shkakun e përplasjes.

Detajet rreth objektit nënujor që anija Michipicoten goditi nuk janë bërë ende të qarta. Autoritetet kanë nisur një hetim për të zbuluar natyrën e objektit dhe shkakun e përplasjes. Në raportet e lajmeve, nuk ka pasur ndonjë përmendje specifike për objektin përveç faktit që ai ishte një pengesë nënujore që shkaktoi incidentin.

Sipas informacionit të fundit, nuk ka pasur ndonjë derdhje të substancave në ujë nga anija.

Ngjarja ndodhi në pjesën veriperëndimore të liqenit, i cili ndan kufirin midis SHBA-së dhe Kanadasë dhe është liqeni më i madh me ujë të ëmbël në botë sipas sipërfaqes. Anija Michipicoten arriti në destinacionin e saj në Thunder Bay, Kanada.

Kjo ngjarje në një nga liqenet më të mëdha në botë tregon rëndësinë e sigurisë dhe përgatitjes në transportin detar. Ndërsa anija dhe ekuipazhi kaluan nëpër këtë situatë të frikshme, përgjigja e shpejtë dhe efikase siguroi që të gjithë të mbeteshin të sigurt dhe që anija të arrinte në port pa më shumë incidente.

By Editor