Një seri stuhish të forta parashikohen të sjellin erëra të dëmshme në rajonin e Liqeneve të Mëdha dhe në verilindje. Stuhitë ka të ngjarë të ndodhin të dielën, me potencial për stuhi të forta deri të forta që do të shpërthejnë përgjatë një fronti të ftohtë që përfshin këto zona.

Shqetësimi kryesor i këtyre stuhive është mundësia e erërave të dëmshme, por ka edhe mundësi për breshër të vogël deri mesatar dhe tornado të izoluar. Stuhitë pritet të zhvillohen në orët e vona të mëngjesit dhe pasdites, duke lëvizur nga perëndimi në lindje në të gjithë rajonin.

**Zonat e prekura**

Pothuajse e gjithë Pensilvania, duke përfshirë zonat nga Ohio në Connecticut, janë nën vëzhgim nga Qendra e Parashikimit të Stuhive për mundësinë e stuhive të forta. Aktiviteti më intensiv parashikohet më vonë pasdite dhe në orët e mbrëmjes.

Ndërsa kërcënimi i menjëhershëm është në Liqenet e Mëdha në Verilindje, ekziston një kërcënim më i përhapur i motit të rëndë në fillim të javës në Heartland. Qytetet si Oklahoma City dhe Wichita, Kansas, po shohin një rrezik të shtuar për mot të ashpër të përhapur, kryesisht të hënën në mbrëmje dhe në orët e natës.

Situata është ende në zhvillim dhe përpjekjet për rikuperim janë duke u zhvilluar. Banorët këshillohen të ndjekin lajmet lokale dhe shërbimet e urgjencës për përditësime dhe udhëzime mbi masat e sigurisë.

By Editor