Agim Doçi, një nga poetët dhe autorët më të dashur të Shqipërisë, ka ndërruar jetë në moshën 76-vjeçare pas një hemorragjie cerebrale. I lindur më 9 maj 1948, Doçi ishte një figurë e respektuar në letërsinë dhe muzikën shqiptare, duke u diplomuar në Inxhinieri Elektrike dhe duke kontribuar në shumë projekte industriale para se të përfshihet në lëvizjet për demokraci në dhjetor 1990.

Karriera e tij artistike ishte e pasur dhe e gjatë, duke fituar mbi 50 çmime për tekstet e tij dhe duke përfaqësuar Shqipërinë dy herë në Konkursin e Këngës Eurovision.

Agim Doci ka shkruar mbi 3000 tekste kengesh, qe jane kenduar neper festivale dhe vazhdojne te degjohen edhe sot. Ai bashkëpunoi me kompozitorin Edmond Zhulali në shumë festivale të këngës shqiptare dhe shkroi mbi 100 këngë rreth luftës së Kosovës. Disa nga këngët më të famshme të tij përfshijnë “Marrshi i UÇK-së” dhe “A vritet pafajsia?”.

Poezia më e njohur e Agim Doçit është ndër të tjera “A vritet pafajsia?”, e cila është një nga këngët patriotike të tij që ka rezonuar thellë me publikun shqiptar. Kjo poezi, së bashku me të tjerat si “Ti Shqipëri më jep nder”, “Ku je ti Shqipëri”, “Unë jam ushtar i UÇK-së”, dhe shumë të tjera, janë pjesë e trashëgimisë së pasur kulturore që la pas Doçi. Këto vepra reflektojnë dashurinë dhe përkushtimin e tij ndaj atdheut dhe kanë mbetur të gjalla në zemrat e shqiptarëve anembanë botës.

Vdekja e Agim Doçit shënon fundin e një epoke të rëndësishme në letërsinë dhe muzikën shqiptare. Kontributet e tij në art do të mbahen mend dhe do të vlerësohen nga shumë njerëz. Ceremonia e varrimit do të mbahet nesër në Tiranë, me shërbime përkujtimore të planifikuara të fillojnë në orën 11:00.

By Editor