Detroit, MI – Me rastin e Festes se Pavaresise cdo dite do te kete festime ne downtown Detroit. Sot mijëra njerëz kane mbushur rrugët dhe sheshet e qytetit per shfaqjen spektakolare e fishekzjarreve të Fordit.

Shfaqja e fishekzjarreve, e cila tashmë ka arritur vitin e saj të 66-të, është një traditë e dashur për banorët e Detroitit. “Fishekzjarret e Fordit frymëzojnë habi dhe emocion për familjet në Detroit me një shfaqje spektakolare fishekzjarresh që ndriçon një horizont vërtet ikonik amerikan,” tha presidenti dhe CEO i The Parade Co., Tony Michaels.

Shfaqja e fishekzjarreve do te filloje rreth orës 10 të mbrëmjes, duke ofruar një spektakël ngjyrash dhe dritash që do te reflektohen mbi lumë dhe ndërtesat e qytetit. Kjo ngjarje eshte falas dhe e hapur për publikun, duke ofruar një mundësi të shkëlqyer për të bashkuar komunitetin dhe për të festuar lirinë.

Vendndodhjet kryesore për të parë fishekzjarret përfshijnë Hart Plaza, Belle Isle Park dhe Spirit Plaza. Për ata që nuk mund të marrin pjesë personalisht, ngjarja do te transmetohet në WDIV-TV (Kanali 4).

Parashikimi i motit për mbrëmjen e fishekzjarreve eshte i mrekullueshëm, me temperatura që arrijne në mes të 80°F pasdite, por që po bien në 70°F kur te filloje shfaqja. Departamenti i Parkimit të Qytetit nuk do te zbatoje matësit e parkimit pas orës 5 të pasdites.

Qyteti po zbaton një orë policore për të miturit nga ora 8 e mbrëmjes deri në orën 6 të mëngjesit të datës 25 Qershor. Të miturit duhet të shoqërohen nga një prind, kujdestar ligjor ose një i rritur përgjegjës nëse zgjedhin të jene ne zonen e fishekzjarreve brenda kufijve të orës policore.

Festa e Pavarësisë dhe shfaqja e fishekzjarreve në Detroit jo vetëm që shërbejnë si një kujtesë e lirisë dhe pavarësisë, por gjithashtu si një moment për të bashkuar komunitetin dhe për të ndarë një përvojë të përbashkët që mbetet në kujtesën e qytetarëve për vite me radhë.

By Editor