Ndërsa ora shkon drejt orëve të fundit të sezonit tatimor, amerikanët në mbarë vendin po ndiejnë presionin e afatit të 15 prillit. Kjo datë shënon ditën e fundit që tatimpaguesit të depozitojnë taksat e tyre mbi të ardhurat shtetërore dhe federale ose të kërkojnë një zgjatje. Me afrimin e afatit, ja çfarë duhet të dini për të lundruar në fund të sezonit tatimor.

Për ata që kanë pritur deri në momentin e fundit , Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS) ka caktuar kohën e ndërprerjes në 23:59pm më 15 prill. Zvarritësit mund të marrin një fryme lehtësimi duke e ditur se kanë kohë deri në minutën e fundit të ditës për të dorëzuar kthimet e tyre ose për të kërkuar një zgjatje.

Ndërsa i afrohemi afatit, tatimpaguesve u kujtohet se ndërsa mund të aplikojnë për një zgjatje automatike gjashtëmujore, kjo nuk zgjat detyrimin për të paguar çdo taksë. Për të shmangur gjobat dhe tarifat e vonuara, është thelbësore të paguani ose faturën e plotë tatimore ose sa më shumë që të jetë e mundur brenda afatit.

IRS ka bërë më shumë për të ndihmuar skedarët e minutës së fundit duke ofruar mjete dhe burime falas në faqen e tyre të internetit. Nga përgatitja e taksave deri te gjurmimi i rimbursimit dhe hulumtimi i ligjit tatimor, IRS.gov është një thesar informacioni i krijuar për të ndihmuar taksapaguesit të depozitojnë në kohë. Për më tepër, IRS kishte hapur dyert e saj me orët speciale të së shtunës në 70 Qendrat e Ndihmës së Tatimpaguesve në mbarë vendin për të ofruar ndihmë personale.

Për ata që kanë nevojë për më shumë kohë, IRS vlerëson se 19 milionë tatimpagues do të aplikojnë për një zgjatje automatike, duke shtyrë afatin e tyre të paraqitjes deri në 15 tetor. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se një në kohe nuk është një ndryshim i shumes për t’u paguar. Tatimpaguesit në Maine dhe Massachusetts kanë kohë deri më 17 prill për të paraqitur dhe paguar taksat për shkak të respektimit të festave të Ditës së Patriotëve dhe Ditës së Emancipimit.

Ndërsa 15 Prilli po i afrohet fundit, taksapaguesit mund të presin me padurim të lënë pas një sezon tjetër tatimor. Nëse jeni duke depozituar në minutën e fundit ose keni përfunduar tashmë taksat tuaja, fundi i sezonit tatimor është një kohë për të reflektuar mbi udhëtimin financiar të vitit të kaluar dhe për të planifikuar për vitin në vazhdim.

By Editor